27
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİEMİR - İZMİR

İzmir'e yeni fuar alanı

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de kurulacak özel sektör ortaklı yeni fuar alanı için ana sözleşmenin yapıldığını ve arsanın satın alındığını açıkladı.

Başkan Kocaoğlu, artık mermer taşıyan TIR'ların kültürparka girmeyeceğini belirterek "Kültürpark'ta bilim, sanat ve kültür yaşayacak" dedi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen cuma TOBB'da gerçekleştirilen toplantının ardından Gaziemir'de 330 bin metrekare alanda kurulması planlanan fuar alanı için ana sözleşmenin tamamlandığını açıkladı. Havalimanına 6-8 dakika, kent merkezine de 13-15 dakikalık mesafede kurulacak olan alan, fuar, kongre ve otel merkezi olarak faaliyete geçecek.

Başkan Kocaoğlu, özel sektörle ortaklaşa gerçekleştirilen projede en büyük hissenin yüzde 35'lik oranla TOBB'a ait olduğunu belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 30'luk payla ortak olduğu projede, Esbaş yüzde 15-20'lik payla yer alırken kalan kısımda da esnaf ve sanatkarlar, Ege İhracatçı Birliği ve İzmirli işadamları bulunuyor.

100 trilyonluk projenin ana sözleşmesinin bittiğini ve arsanın satın alındığını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Bu proje İzmir fuarcılığına çok büyük katkıda bulunacak. Bugünkü alanımız da amaca uygun şekilde restore edilerek sanat, kültür ve bilim alanında kullanılacak. Artık mermer taşıyan TIR'lar buraya girmeyecek. Kültürpark'ta, bilim, sanat ve kültür yaşayacak."

Projeye daha önce 35 işadamının destek verdiğini ancak bu sayının 15'e düşmesiyle aradaki farkın TOBB tarafından karşılandığını ifade eden Kocaoğlu, İzmir fuarcılığının sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi insiyatifinde kalamayacağını, fuarın İzmir'in malı olduğunu dile getirdi. Fuarın hem özel sektör mantığıyla hem de kentlilik bilinciyle yönetilmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "100 tirloyonluk sermaye tamamlandı. Şirket kurulur kurulmaz da çalışmalar başlayacak. Bir iki aya kadar ilk kazma vurulur diye düşünüyorum. Ancak bunu malzeme olmasın diye seçim öncesinde gerçekleştirmek istemiyorum."

İzfaş'ın fuarcılık faaliyetlerinden zarar ettiğini ancak kendilerinin halen fuarcılığı desteklemeye devam edeceklerini de dile getiren Kocaoğlu, fuarcılık faaliyetinin kente pek çok şey kazandırdığını dile getirdi.

EKREM DEMİRTAŞ'A BAŞARILAR DİLERİM

Konuşmasında İZTO seçimlerine ilişkin görüşlerini de dile getiren Başkan Kocaoğlu, Ticaret Odası seçimlerinin tacirlerin yarışı olduğunu belirterek, "Sayın Demirtaş ile Sayın Yüksel yarıştı, yarışı Ekrem Demirtaş kazandı. Kendisine başarılar diliyorum. Sonucun kentimize yararlı olmasını diliyorum" dedi.

Yerel seçimler öncesinde vatandaşa beyaz eşya dağıtılmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Benim başkanlık görevim öncesinde beyaz emtia bayiim vardı. Ticareti yapanlar bilirler, bir beyaz emtia hiç bir zaman yüzde üç kazanmaz. Ancak yüzde 1 ya da 2 kazanır. Ben bir tane buzdolabı veremem. Verebilirsem ancak kendi aile bütçemden finanse etmem gerekir."

Yerel seçimlerde İzmir'in kendi farkını centilmence ortaya koyması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, kendisinin sponsorları bulunmadığını, beş yıllık dönemde de belediyeye bir lira bağış almadığını belirterek şöyle konuştu: "Başkanlık nasıl yapılmalıysa ben öyle yaptım. Seçim masraflarını da gayet mütevazi bir bütçeyle yapmak zorundayım. Tabii ki AK Parti de gelecek, çalışacak."
İmkanlar nispetinde rakipleriyle bir yarışa girdiklerini anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sonunda İzmir birileriyle kavgalı, kafası gözü kırılmış bir belediye başkanı istemiyor. Politikada atmalar, kesmeler, şovlar rağbet görmüyor. Nasıl bir insan olduğumuzu İzmirli hemşehrilerimiz değerlendirecektir, en büyük seçici İzmirdir."

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 14:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?