22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜZELBAHÇE - İZMİR

Güzelbahçe amfitiyatrosu hızla yükseliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelbahçe’de yapımı devam eden amfitiyatro, bölgenin kültür ve sanat hayatına önemli bir hareket kazandıracak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelbahçe’nin kültür-sanat hayatını canlandırmak amacıyla projelendirilen amfitiyatronun inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında yapım ihalesine çıkılarak, Temmuz ayında temeli atılan amfitiyatronun sergi salonu ve fuayenin bulunduğu bölüm tamamlanma aşamasına geldi. Sözkonusu bölümün betonarmesi tamamlanarak, tuğla duvarları ile iç ve dış sıvaları yapıldı. Elektrik ve makine tesisatları döşenen bölümün, uzay kafes sistemli çatısı oluşturuldu. Karo yer mozaikleri ile fayansları döşenen bölümün, ince imalatları da bitme aşamasına geldi. Amfitiyatro bölümünün ise betonarme perdeleri tamamlandı. 1140 seyirci kapasitesi oturma grubunu oluşturacak basamakların yapımı da devam ediyor. 

Güzelbahçe Belediyesi’nin ön tarafındaki eğimli araziye yapılan amfitiyatronun sahne bölümü üç katlı olarak inşa ediliyor. Arazideki kot farkından yararlanılarak sahne altında fuaye ve zemin katta ise sergi salonu oluşturuluyor. Toplam 2 bin 850 metrekare inşaat alanı olan binada sahne 80 m2, sergi salonu 300 m2 ve fuaye 300 m2 alan kaplıyor. Toplam bin 140 seyirci kapasiteli olarak tasarlanan amfitiyatro 984 bin YTL’ye mal olacak. Yeni yılda tamamlanarak hizmete alınacak olan amfitiyatro, bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vererek, başta Güzelbahçe ve Yarımada olmak üzere tüm İzmir’in kültür ve sanat hayatının canlanmasına katkıda bulunacak. Gerek yaz, gerekse kış aylarında İzmirliler, konserler, tiyatro oyunları ve sergilerle buluşma imkanı bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?