30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜZELBAHÇE - İZMİR

Kocaoğlu'ndan anlamlı mesaj

Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu'nun Güzelbahçe'deki yeni hizmet binası törenle açıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun da katıldı. Federasyon Başkanı Emin Karaçuha, açılış töreninde yaptığı konuşmada "Sivaslılar olarak böyle bir örgütlenmeye gittik. Ama öncelikle İzmirliyiz. Bu örgütlenmenin İzmir'e de faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise örgütlü toplumun önemine değinerek, hemşehri derneklerinin de bu bağlamda önemli hizmetler yaptığını söyledi. Kocaoğlu şöyle devam etti: "Biz hepimiz İzmir'de yaşıyoruz. İzmir'de karnımız doyuyor. Ama doğduğumuz yeri de unutmamalıyız. Gelenek, göreneklerimizi çocuklarımıza öğreterek devam ettirmemiz gerekiyor. Anadolu insanının kültürü, dayanışması, folkloru, mutfağı, insanının zenginliği bu kültürün harmanlanmasından geliyor. Ama ikisini çok iyi dengelememiz gerekiyor. Doğduğumuz yeri de, doyduğumuz yeri de unutmayacağız."

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, katıldığı etkinliklerde sıkça dile getirdiği birlik-beraberlik mesajını burada da yineledi. Kocaoğlu'nun, 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kolkola girerek, dayanışma içinde hareket etmesi yönünde yaptığı davet, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 20:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?