27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜZELBAHÇE - İZMİR

Yarbuz'dan 'Bahçe şehir' projesi

ANAVATAN Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Hülya Yarbuz, İzmir metropolündeki birkaç tarım ilçesinden biri olan Güzelbahçe'de tarımsal gelişme projesi başlatacaklarını belirterek, organik tarım, zeytincilik, narenciye ve seracılığı geliştirme altbaşlıkları bulunan projenin ilçenin kalkınmasını sağlayacağını söyledi.

Güzelbahçe'deki tarım alanlarında üreticilerle sohbet ederek projelerini anlatan Anavatan Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan adayı adayı Hülya Yarbuz, belediyelerin yapmak zorunda olduğu rutin belediyecilik görevleri ile ilgili vaatlerde bulunmayacağını ifade ederek, "Güzelbahçe için 1992 yılında başlattığımız bağımsız ilçe mücadelemizden sonra 1994-1999 yılları arasında ilçemizin ilk belediye başkanı olarak görev yaptım. Mührü, kazma-küreği bile olmayan ilçemiz için Güzelbahçe'ye olan sevdamla, insan ayırmadan, doğruluk ve dürüstlükten, ilkelerimden asla taviz vermeden alnımın akıyla ilk belediyenin temellerini attım” dedi.

Yarbuz, 10 yıl aradan sonra yeniden aday olarak Güzelbahçe'yi daha ileriye götürecek projelere imza atmaya hazır olduğunu belirterek, ilçenin dokusuna uygun olan “Bahçe şehir” projesi için çalışacağını bildirdi.

Güzelbahçe'de günübirlik turizmi harekete geçireceklerini, üniversite ve meslek yüksekokulu projelerini desteklediklerini anlatan Yarbuz, tecrübeli ve dinamik bir kadro ile ilçeyi tarımsal alanda da geliştireceklerini vurguladı. Yarbuz, zeytincilik, organik tarım, narenciye ve seracılığı geliştirecek projeleri olduğunu belirterek, "Bu ürünler Güzelbahçe'nin can damarlarıdır. Özellikle organik tarımı yaygınlaştıracak İzmir halkının, diğerlerinden daha pahalı olan bu ürünleri, ilçenin yakınlığı nedeniyle nakliye maliyetlerinin daha ucuz olması sayesinde çok daha ucuza yemesini sağlarken, Güzelbahçeli üreticiye de istihdam ve gelir temin etme imkanı yaratacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:47:59
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 15:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?