20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

2 Temmuz anıtı'na görkemli açılış

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından Sivas'ta hayatını kaybedenler anısına yaptırılan 2 Temmuz Anıtı görkemli bir törenle açıldı.
Sivas Madımak Oteli'ndehayatını kaybedenler anısına yaptırılan anıt açılışına Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenlerin yakınları, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Serdar Doğan, hayatını kaybedenlerin yakınları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Anıtı yapımını üstlenen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "15 yıl geçti ancak Madımak'ın ateşi içimizde yanıyor.
Cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı, bilim düşmanı insanlar asla emellerine ulaşamayacak. Kenetleneceğiz, birlik olacağız, ayakta kalacağız" dedi.
Daha sonra Başkan Cevat Durak, Madımak'ta hayatını kaybedenlerin yakınları ve davetliler hep birlikte anıtın açılış kurdelesini kesti. Açılış ve anma töreninde semah gösterisi ve bağlama dinletisi sunuldu. Program, ünlü sanatçı Selda Bağcan'ın sahne almasıyla sona erdi.

...
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 03:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru atan IP: 78.171.49.xxx Tarih : 13.07.2008 13:53:06

Madımak otelinde olan vatandaşların ailelrine bence en büyük yardım oldugunu belirtilmiş onları hiç unutmuyacagımızı belirtilmiştir..Bunun öncülügünü yapan sayın başkanınmıza bir karşıyakalı olark sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum ...