20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Af olmasa gecekondu da olmaz'

Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle "Yerel Kamu Hizmetleri" dersi kapsamında biraraya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak imar aflarıyla ilgili olarak, "İmar afları olmasaydı kentlerimiz bu kadar kötü olmazdı" dedi.

Sağlıksız yapılaşmanın en büyük destekçisinin imar afları olduğunu belirten Karışayak Belediye Başkanı Cevat Durak, geçmişteki yönetimler kentlerin planlarını önceden hazırlayıp halka uygun koşullarda sunduğunu ve bunun da kaçak yapılaşmayı başlattığını ifade etti.

Siyasi yöneticilerin sürekli aflar çıkararak dürüst vatandaşı adeta cezalandırdığını belirten Başkan Durak, "Bu denli imar affı çıkmasaydı bu kadar gecekondu olmazdı" dedi. Göreve geldiği günden bu yana önce insan diyerek hizmet üretmeye başladıklarını belirten Başkan Durak, Karşıyaka'ya "turizm ve kültür" kenti vizyonunu kazandırmak içim mücadele ettiklerini ifade etti. Belediye çalışmalarından örnekler de veren Başkan Durak "Gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yıllarca göz yumulmuş, sorunlarla dolu bir kent yaratılmış. Şimdi bu yanlışları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Kent dönüşüm projesini İzmir'de ilk uygulayan belediye olduk. İlçemizde 550 gecekonduyu yıktık.

Gecekondularda yıllardır yaşayıp kentli olmanın avantajlarını yaşayamamış, imkanlarından yararlanamamış hemşerilerimize bu imkanları sunuyoruz. Yeni kültür merkezleri, yeni spor sahaları, yeni parklar yapıyoruz." diye konuştu. 

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 16:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?