19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

ATA sevdiği şarkılar ile anıldı

Karşıyaka Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun ’10 Kasım Atatürk Özel Konseri’nde, müziğin coşkusu Atatürk sevgisiyle buluştu. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ndeki konserde yurdun farklı yörelerinden tanınmış pek çok türkünün yanı sıra Atatürk’ün sevdiği türküler de seslendirildi.

 Konseri, şef Celal Vural yönetti. Karşıyaka Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü’ne bağlı koro, konserine Erzurum ve Maraş yöresinin ezgileriyle başladı. Emine Hasözbek’in okuduğu Rumeli türküleri, dinleyicilere Atatürk nostaljisi yaşattı. Konserin birinci bölümü koronun seslendirdiği ’Hekimoğlu’ ve ’Hoş Gelişler Ola’ türküleriyle tamamlandı. 10 Kasım özel konserinin ikinci ve son bölümünde ise Remzi Akyürek, Emine Koraltürk’ün ve Edip Pürmüs’ün seslendirdikleri Rumeli, Karadeniz ve Güneydoğu potporileri, salondaki dinleyicileri adeta coşturdu. Konser, dinleyiciler ve koronun birlikte seslendirdiği ’Onuncu Yıl’ marşıyla sona erdi.

 Konserin ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, şef Celal Vural’a çiçek verdi ve teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Atatürk’ü saygı ve özlemle andıklarını belirterek, "Atamıza olan bağlılığımızı coşkuyla ifade ettik. Bu coşkumuz bu alkışlar hep sürecek" dedi. Cevat Durak, Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu’nun üzeri kapatılarak tiyatro sahnesiyle birlikte, 2 bin kapasiteli bir konser salonuna dönüştürüleceğini müjdeledi.

karşıyaka
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?