19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Başkan Durak'tan Karşıyakalılara anlamlı armağan

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, üzerinde 27 Ocak 1923 tarihinde Ulu Önder Atatürk’ün annesini Soğukkuyu’daki mezarı başında ilk ziyaret ettiği görüntünün bulunduğu ve 11 Ekim 1925 yılında da Karşıyaka halkına seslendiği "İzmir’in Karşıyakalıları" diye başlayan afişi, başta çarşı esnafı olmak üzere Karşıyakalılara bizzat dağıttı.

Karşıyaka halkından büyük ilgi gören Belediye Başkanı Durak, bu anlamlı günde büyük önem taşıyan bu afişi, esnaftan, vitrin camlarına asmalarını isterken, vatandaşlar ve mağaza yetkilileri de belediye başkanını aralarında görmekten mutlu olduklarını ifade etti. Karşıyakalılar Atatürk’ün yer aldığı afişi hemen camlarına asacaklarını vurguladılar. Afişi alan bazı Karşıyakalıların da duygulandıkları dikkat çekti.

Çarşıyı baştan aşağı gezerek tek tek dükkanlara giren Belediye Başkanı, böyle bir afişi sadece çarşı esnafına değil, aynı zamanda ilçedeki tüm okullara da dağıttıklarını söyledi.
14 Ocak 1923 yılında 66 yaşında vefat eden Zübeyde Hanım, Soğukkuyu mezarına defnedildikten sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 13 gün sonra Karşıyaka’ya gelerek annesini mezarı başında ziyaret etmişti.

Başkan Cevat Durak tarafından dağıtılan bin adet afişte, Atatürk İzmirlilere şöyle sesleniyor:
"İzmir’in Karşıyakalıları, Sizi derin muhabbetle selamlarım. Ben bütün İzmir’i ve Bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerine eminim. Yalnız bir rastlantı beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün öncelikle Karşıyaka’yı ve orada sizin Türk topraklarınızda yatan anamın mezarını gördüm."

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:41:58
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 11:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?