18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baykal-Tayyip el ele, size güle güle

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de bütün milli varlıkların özelleştirildiğini belirterek, "Milli Takıma ne zaman sıra gelecek" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Karşıyaka Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği "Gelecek Biziz" mitinginde halka hitap etti. Konuşmasında iktidara ve ana muhalefete yüklenen Sezer, Türkiye'nin AK Parti ya da CHP'ye mahkum olmadığını söyledi.

Türk milletini hakkettiği yerel yönetime kavuşturacak partinin DSP olduğunu ifade eden Sezer, "İzmirliler iki kötüden birine muhtaç değilsiniz. AKP'den kurtulmak için kenti beceriksiz yönetenlere 'evet' demek zorunda değilsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın yerel seçimlerde "ayakta kalayım" düşüncesiyle kara çarşafa rozet taktığını, bu durumun kendisini şaşırtmadığını anlatan Sezer, şöyle konuştu: "Başbakanlık rozetini takıp, Recep Tayyip Erdoğan'ı başımıza bela eden de Baykal değil miydi?"

Demokratik solcuların AK Parti'nin ve Baykal'ın baskılarına oy vermeyeceğini dile getiren Sezer, şunları söyledi: "Hizmet vermeyiz diyerek şantaj yapıyorlar. Yazıklar olsun. Ama Türk milleti, demokratik solcular bu şantaja boyun eğmez. İzmir'e 'gavur' diyeceksin sonra da İzmir'den oy isteyeceksin. Bu İzmirli sana oy verir mi? Vermez. Demokratik solcular kuru tehditlere boyun eğmez."

Bazılarının sırça köşklerinden özel uçaklarıyla mitinglere gittiğini, miting yapmak için milyon dolarlar harcadığını belirten Sezer, kendilerinin ise Türkiye'yi adım adım, belde belde, ilçe ilçe dolaştığını, buralarda vatandaşlarla buluştuğunu ve onların dertlerini dinlediklerini söyledi.

Medyada yerel seçimi iki kutuba yıkma anlayışının hakim olduğunu dile getiren Sezer, şunları söyledi: "Millet bu iki kutuptan, kayıkçı kavgasından bıktı. Vatandaşlar şimdi gücünü DSP'de birleştiriyor. DSP güçlendikçe Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecek. Türkiye'nin laikliğini, demokrasisini kimse bozamaz. DSP'yi göstermemeye, üstünü örtmeye çalışıyorlar ama güneş balçıkla sıvanmaz."

29 Mart yerel seçimlerinde milletin iktidara ve ana muhalefet partisine bir ders vermesi gerektiğini anlatan Sezer, şöyle konuştu: "Televizyonlarda gazetelerde ikili yapıyı öne çıkaranlar 29 Mart'ta şaşıracak. Yeni dönem başlayacak, DSP Türkiye'yi aydınlığa, refaha götürecek. Gözü var görmezler, kulağı var duymazlar. Onlar bile görecek, duyacak. Onlara öyle bir şamar vuracaksınız ki, milletin tokadı çok ağır olacak."

Türkiye'de etkisini gösteren küresel krize de değinen Sezer, krize çözüm aranması gerekirken kayıkçı kavgasına devam edildiğini söyledi. Kavganın siyasette olduğunu ve DSP'nin hiçbir zaman kavgadan kaçmayacağını belirten Sezer, şunları söyledi: "Kavgadan kaçanın gözü çıksın. Ama DSP kavgayı, kayıkçı kavgası gibi yapmaz. Biz kavgayı, cumhuriyete, demokrasiye, ulusal değerlerimize eli kalkanlara karşı yaparız."

BAYKAL TAYYİP EL ELE SİZE GÜLE GÜLE
İktidarı ve ana muhalefeti inanç sömürüsü yapmakla suçlayan Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "İktidar da, müzmin muhalefet de inanç sömürüsü yapmakta birbirleriyle yarışıyor. Siz bırakın sömürüyü, işsizliğe çare olun, emeklinin sıkıntısına çare olun."

İktidarın ekonomik krizin altından kalkamadığını savunan Sezer, "Ekonomik krizin altından kalkamıyorsa koltuktan kalkacaklar. AKP'nin mevsimi bitti. Baykal da gidecek. Baykal, Tayyip el ele, size güle güle"  Bazı sektörlerde yapılan vergi indirimlerine değinen Sezer, vatandaşların ekmek alacak durumunun kalmadığını, bu nedenle de vergi indirimlerinin bir anlam ifade etmediğini savundu. Türkiye'de bütün milli varlıkların özelleştirildiğini belirten Sezer, "Milli Takıma ne zaman sıra gelecek" dedi.

Türkiye'yi zor günlerden hep DSP'nin kurtardığını ifade eden Sezer, yine zor günler geçiren Türkiye'yi bu durumdan kurtaracak olanın DSP olduğunu söyledi. Türkiye'deki en başarılı belediyelerin DSP belediyeleri olduğunu belirten Sezer, "İzmir adayları diğer iki partinin adaylarına on basar on" diye konuştu.
Sezer, konuşmasının ardından İzmir ve ilçe adaylarını tanıttı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 19:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?