1
Haziran
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bayram coşkusu başlıyor

TRT’nin geleneksel 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliği İzmir’de düzenlenecek. Karşıyaka ve Gaziemir belediyelerinin organize ettiği kutlamalar da yarın başlıyor. Renkli etkinlikler bir hafta sürecek

Karşıyaka Belediyesi’yle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği 17’nci Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, yarın başlıyor. 17 ülkeden çocukların katılacağı bayram coşkusunun ilk gün etkinliği, Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’nda başlayacak. Yarının büyükleri, parkı gezerek kaynaşacak, kalıcı dostlukların temelini atacak. Aynı gün, ilçenin farklı noktalarında birbirinden renkli gösteriler de gerçekleştirilecek.

Nerede olacaklar?
Ulusal danslar sergilenecek. 15.00’te Carrefour’da; Meksika, Hindistan, Rusya, Venezuela, Belarus ve Endonezya grupları olacak. Bu grup saat 16.00’da Karşıyaka Çarşısı’nda boy gösterecek. Aynı saatte Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bosna çocukları, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda gösteriler yapacak, vatandaşlarla kaynaşacak.

Başkan Cevat Durak, TRT’den sonra, ülkedeki en büyük 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğini düzenlediklerini vurguladı. Durak, “Her yıl daha çok ilgi görüyoruz. Misafir çocukları, Karşıyakalı ailelerin evlerinde ağırlayacağız. Kurulacak dostluklar, dünya barışına temel teşkil edecek” dedi.

Gaziemir’de 210 konuk
Gaziemir Belediyesi’nce de bu yıl 12’incisi düzenlenecek Uluslararası Çocuk Şenliği yarın başlayacak. Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Litvanya, Bosna-Hersek, Azerbaycan ve Romanya’dan toplam 210 çocuk konuk olacak. Misafirler, her yıl olduğu gibi Gaziemirli aileler tarafından ağırlanacak. 26 Nisan’a kadar sürecek organizasyon kapsamında, festival alanında, konuk çocukların gösterilerinin yanı sıra tiyatro oyunları, resim sergileri, bilgi yarışması, halk oyunları ve konserler olacak. Ayrıca Atatürk Bulvarı’nda yaklaşık 100 tanıtım ve satış standı da oluşturulacak. Misafir çocuklar, Efes’i ve Meryemana’yı da ziyaret edecek. Başkan Halil İbrahim Şenol, “Belediyeyi daha yeni devralmamıza rağmen, hiçbir aksaklık meydana gelmeden şenlik hazırlıklarını tamamladık” diye konuştu.
TRT’nin geleneksel Çocuk Festivali de 23 Nisan’da ilk kez İzmir’de düzenlenecek.

 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 09:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?