24
Mayıs
2024
Cuma
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baz öfkesi sokağa taştı

Karşıyaka'nın Soğukkuyu Mahallesi’nde baz istasyonu kurulduğunu iddia ederek geçtiğimiz pazar günü tencereli tavalı eylem başlatan vatandaşların eylemleri sürüyor. Tencere ve tavalarla her akşam sokağa dökülen vatandaşlar, yetkilileri duyarsız davranmakla suçladı.

Soğukkuyu 1833 Sokak sakinleri, mahallenin ortasındaki oto yıkama alanında demir ayaklı tabela içine baz istasyonu kurulduğunu iddia ederek, geçen pazar günü başlattıkları eylemi sürdürdü. Evlerinin balkonlarına "Baz istasyonu istemiyoruz", "Ölmek istemiyoruz" yazılı pankartlar açan mahalle sakinleri, önceki akşam saat 21.00’de sokağa döküldü.

Ellerindeki tava ve tencerelerle sokağa çıkan yaklaşık 250 kişi, 1833 Sokak üzerinde slogan atarak yürüyüş yaptı. Geçen hafta konulan tabelanın standartların üzerinde büyüklüğe sahip olduğunu belirten mahalle sakinleri, tabelanın içinde bir GMS operatörüne ait baz istasyonu olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Eylemlerinin baz istasyonu kaldırılana kadar süreceğini ifade eden çevre sakinleri, "Bu tabela buradan kalkana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bilim adamları baz istasyonlarının insan yaşamına etkilerini anlatıyor. Biz bu etkilere maruz kalmak istemiyoruz. İzmir Barosu’na başvurarak, baz istasyonunun kaldırılması için hukuki yardım isteyeceğiz. Bundan sonra baz istasyonu kalkana kadar her akşam saat 21.00’de tencere ve tavalarla eylem yapacağız" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 12:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?