20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye meclis üyesi cezaevinde

İZMİR'de, işgaliye parası ile vergilerin gününde ödenmemesi üzerine geçici olarak kapatılan Bostanlı semtindeki pazaryerinde, tezgahların konulacağı yerlerin satışında yardımcı olacaklarını belirtip dernek ve kulübe bağış adı altında para topladıkları ileri sürülen Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi N.A., Karşıyaka Belediyespor Antrenörü S.S., ağabeyi M.S., Karşıyaka Pazarcılar Derneği Başkanı H.Ç. ve M.Ü., polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen 5 zanlıdan, meclis üyesi N.A., S.S. ve M.S., nöbetçi mahkemece tutuklandı.


Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayette, Bostanlı Pazaryeri'ndeki tezgahların konulacağı yerlerin satışında yardımcı olacaklarını belirten Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi N.A., Karşıyaka Belediyespor Antrenörü S.S., ağabeyi M.S., Karşıyaka Pazarcılar Derneği Başkanı H.Ç. ve M.Ü.'nün, dernek ve kulübe bağış adı altında para topladıkları öne sürüldü. Şikayetçiler, ödedikleri 12 ile 20 bin YTL karşılığında kendilerine herhangi bir makbuz verilmediğini, kandırılıp dolandırıldıklarını belirtti. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, CHP'li meclis üyesi N.A., Karşıyaka Belediyespor Antrenörü S.S., ağabeyi M.S., Karşıyaka Pazarcılar Derneği Başkanı H.Ç. ve M.Ü.'yü gözaltına aldı. Zanlılar, sorgularında, suçlamaları kabul etmedi, kimseden para almadıklarını savundu.


Gözaltındaki 5 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından Karşıyaka Adliyesi'ne sevkedildi. Zanlılardan, meclis üyesi N.A., S.S. ve ağabeyi M.S., nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar H.Ç. ve M.Ü. ise savcılıkça serbest bırakıldı.


GEÇİCİ SÜRE KAPATILDI


İzmir ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin alışveriş yapmak için geldiği Bostanlı Semt Pazarı'nda, belediye ile pazarcı esnafı ödemeler yüzünden karşı karşıya gelmişti. İşgaliye parasıyla vergilerin ödenmemesi üzerine belediye yetkilileri, 800 esnafın satış yaptığı pazarı geçici süreyle dün kapatmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 13:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ergin boztürk IP: 78.177.143.xxx Tarih : 8.08.2008 13:12:07

pazarcılardan dernek nasıl para toplayabilir oda kaydı olmadan aidat toplayıp hizmet bedeli alabilir hele hele 2500 ile 5500 ytl ye varan paraları toplamasının hiçbir hukuki dayanağı olduğunu sanmıyorum