1
Haziran
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye sekiz kaçak yapıyı yıktı

Karşıyaka Belediyesi Örnekkköy'de kaçak olarak yapılan ebki tavuk çiftlikleri, demir doğrama atölyeleri ve hurda depolarını yıktı.

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy'de bulunan 8 kaçak yapıyı yıkarak yıkılan ve temizlenen yerlerde yeni yatırım alanları oluşturdu. Karşıyaka Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yapılan yıkımlar olaysız ve güvenli bir şekilde gerçekleştirildi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen yıkımlar sonucunda ortaya çıkan iki su kuyusu yıkım alanında oluşan hafriyatla dolduruldu. Örnekköy 7402 sokak ile 7402/1 sokak arasında kalan ve 3194 sayılı imar kanununun 16. maddesine göre mülkiyeti 2005 yılında Karşıyaka Belediyesi'ne geçen büyük alandaki 8 yapının yıkılması bölgeye kentsel, ticari ve görsel estetik kazanım sağladı. Yetkililer kaçak yapıların yıkılmasıyla, hafriyatın ve alanın temizlenmesi, can ve mal güvenliğindeki riskin ortadan kalkmasıyla, çevredeki imara uygun yapılar gibi yatırımlara açık ve cazip hale gelen alanda, yeni modern konutlar ve ticaret merkezleri kurulabileceğini belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 13:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?