19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediyeden ücretsiz ingilizce kursu

Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önderliğinde, dar gelirli ailelerin çocuklarına ve yetişkinlere Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu Etüt Salonu’nda ücretsiz İngilizce eğitimi veriyor.

Öğretmen Pınar Gedik tarafından verilen eğitim programı, salı günleri sabah saatlerinde yetişkin gruba (20- 30 yaş), öğleden sonra 4. ve 5. sınıf öğrencilerine (10-12 yaş), perşembe sabahı 5 ve 6. sınıf, öğleden sonra ise 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Özellikle Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman ve Postacılar mahallelerinden gelen öğrencilere okul müfredatına uygun bir program hazırlanarak, okulda gördükleri İngilizce eğitimlerini pekiştirici dersler veriliyor. Sınıf mevcutlarının ortalama 30 kişi olduğu sınıflarda eğitim, bilgilendirici olduğu kadar neşeli de geçiyor. Temel İngilizce’ye yönelik olarak öğretilen programda, okul kitaplarının yanı sıra CD ile görüntülü dersler de gerçekleştirilerek, öğrencilerin İngilizce’yi doğru telaffuz etmeleri sağlanıyor.

Ücretsiz olarak verilen dersler, tıpkı özel kurslarda olduğu gibi belli zamanlarda sınavlar düzenlenerek kur atlama şeklinde yapılıyor. 8 ay boyunca sürecek derslere ilgi her geçen gün artıyor. Öğrenciler, okulda gördükleri İngilizce eğitiminin yeterli olmadığını, bu sayede ek dersler alarak İngilizce’yi daha kolay öğrendiklerini, dil öğrenmenin çağın en önemli konularından biri olduğunu, çünkü iş hayatında yabancı dil bilmenin her zaman avantaj sağladığını ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca, Karşıyaka Belediyesi’ne de bu imkanı kendilerine sağladıkları için teşekkür ettiler ve derslerden memnun kaldıklarını söylediler.

izmir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?