27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bilim Müzesi'ne ziyarteçi akını

Karşıyaka Belediyesi ve Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle kurulan Bilim Müzesi'ni bir ayda 3 bin öğrenci ziyaret etti.

Müze ziyareti öncesinde çocuklara müzenin nasıl ziyaret edileceği ve gezi disiplini rehberlerce anlatılıyor. Bu anlatımda özellikle çocukların soru sorması ve kendilerine öğretmenlerince sorulabilecek sorulara özgürce cevap vermeleri öneriliyor. Bilim Müzesi'nin temel amacı öğrencilere ve her yaştan insana bilimi sevdirmek ve somut görsel sunumlarla bilimin laboratuar ve atölye koşullarında günlük hayata nasıl yansıdığını pratik basit uygulamalarla anlatmak.

Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi Koordinatörü Burçak Külahlı müzenin kuruluşunun üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen müzenin temel amacına ulaşmaya başladığını vurgulayarak, "Ziyaretçi öğrencileri rehber öğretmenlerimizle karşılıyoruz. Branşlarında uzman ve deneyimli profesyonel eğitimcilerden oluşan bir öğretmen ekibimiz var. Böylesi bir ekiple rehberlik ettiğimiz ve bilimi anlattığımız çocukların ziyaretlerde bilgiyle ve ışıkla dolduğunu görüyoruz. Öğrencilere okulda teorik olarak anlatılan konuları bilim müzemizde laboratuar ve atölye ortamında öğrencilerin de katılımıyla onlara pratik olarak göstermek ve onların bu uygulamalarımızla daha da donanımlı yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Bilim Müzesi'nin çok özellikli ve çok özel bir bilim mekanı olduğunu belirterek, “Tüm yurttaşlarımızın burayı ziyaret etmesini ve özellikle ailelerimizin çocuklarını, öğretmenlerimizin de öğrencilerini bu ziyarete teşvik etmelerini öneriyorum. Bilim Müzesi herkese açık. Ayrıca hem Karşıyaka'ya ve İzmir'e hem de Ege'ye ve Tüm Türkiye'ye hitap ediyor. Bu müzenin kuruluşunda ve bugünkü performansında sağladıkları katkı ve işbirliği nedeniyle Bahçeşehir Koleji'ne bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim Müzesi'nde öğrenme istasyonları, gök evi (plenataryum) ve gözlem evi bulunuyor. Enerji, Hız, Kuvvet, Elektrik, Uçaklar, Manyetizma, Lazer Teknolojisi ve Einstein gibi konuların yer aldığı öğrenme istasyonlarında rehber öğretmenlerin anlatım ve uygulamalarını ilgiyle ve heyecanla izleyen öğrenciler, bu istasyonlardaki sunumlara kendi soru ve cevaplarıyla aktif olarak da katılıyorlar. Öğrenciler bu istasyonlardaki keyifli neşeli uygulamalarla bilimin aynı zamanda oyun gibi sevimli de olabileceğini görüyor ve yaşıyorlar. Bilim Müzesi'ne sadece Karşıyaka'dan değil, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli'den de farklı okullar ziyarete geliyor.

Hafta içi okulların hafta sonu da daha çok ailelerin çocuklarıyla birlikte ziyaret ettiği müze pazartesi günü hariç haftanın 6 günü, 10.00 - 17.30 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeyi ziyaret ücretsiz. Okulların müze ziyareti gruplar halinde ve daha önceden randevu alarak düzenleniyor. Müzede 30 öğrenme istasyonu bulunması ve bu istasyonların her birinde uygulamalı bilimsel anlatımlar yapılması nedeniyle, zamanda bir sorun yaşanmaması ve tüm ziyaretçilerin müzeyi rahat bir zaman diliminde gezebilmesi için; grup ziyareti yapmak isteyen okulların önceden randevu alması gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?