27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Cevat Durak, hukuk tanımıyor'

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Kent A.Ş.'den çıkarılan işçilerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. İşçiler adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, ''Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hukuk tanımıyor, vicdan duyarlılığını hiçe sayıyor'' dedi.

Kent A.Ş.'den çıkarılan işçilerle ilgili basın açıklaması yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, işten çıkarılan işçilerin aileleriyle birlikte sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Karşıyaka Belediyesi'nin iki kişilik yönetim anlayışıyla ilçedeki sorunları çözmeye kalktığını, sonunda işçilerin ve ailelerin aç kaldığını söyledi.

Karşıyaka Belediyesi'nin basit işleri bile 5 müteahhit firmaya ihale ettiğini iddia eden Azad Fazla, şöyle konuştu: ''Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hukuk tanımıyor, vicdan duyarlılığını hiçe sayıyor. Müteahhitleri ve taşeronları arkasına saklıyor ve onların hakkını koruyor. Sayın Durak'ın üyesi olduğu parti dahi kendisinden bıkmış durumdadır. Güvenlik güçlerini ve işçileri karşı karşıya getirme çabaları boşa çıkmıştır.''

Cevat Durak'ın emniyete ve savcılığa dilekçeyle başvurarak polisin işten atıldıkları için eylem yapan işçilere sert müdahale istediğini belirten Fazla, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Valimizin duyarlılığı sayesinde çocuklar, panzer altında kalmaktan kurtulmuştur. Çocukların ve eşlerin panzerlerin önünde yere yattığını duyan vali güvenlik güçlerinin olay yerinden ayrılmasını istemiş ama Cevat Durak bu duyarlılığa da tepki göstermiştir.''

Sendika olarak çözümden yana olduklarını ifade eden Azad Fazla, 15 Haziran'da DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin İzmir'de olacağını belirterek Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu huzurunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüşmeye hazır olduklarını ve sorunu çözmek istediklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 22:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?