18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

CHP'de olaylı kongre

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Karşıyaka İlçe Kongresi olaylı geçti. Naylon üye ve delegelik tartışmalarının yaşandığı kongrede, Ertam Özen 307 oyla yeniden başkan seçildi.

CHP'nin gündeminden düşmeyen naylon üye tartışmaları Nikah Sarayı'nda yapılan Karşıyaka İlçe Kongresi'nde ikili tartışmalarla başlayarak grup kavgalarına döndü. Divan başkanlığını Hüseyin Çalışkan'ın yaptığı kongreye, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı. Kongrede Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen ve muhalif kanattan Barış Erel'in aday oldu.

Toplantı sırasında, partililer arasında çıkan arbede, büyümeden yatıştırıldı. CHP Karşıyaka İlçe Başkan adayı Barış Erel, 107 imzanın geç kalındığı bahanesiyle divan tarafından onaylanmadığını ileri sürerek, sahte oyların desteğiyle gerçekleşecek seçim sürecinde yerlerinin olmadığını söyledi. Erel, grubuyla beraber salonu terk etti. Muhalif kanadın parti içi eleştirileri, kongrede tansiyonu yükseltti.

Örnekköy delege üyesi Fevzi Yılmaz, 28 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra İl eski Başkanı Alaaddin Yüksel'in görevden alındığı süreci sert dille eleştirdiği konuşmasında parti içi bütünlüğün gerekliliğini vurguladı. Yine muhalif kanatta yer alan Örnekköy delege üyelerinden Mehmet Yılmaz ise, CHP'nin bulunduğu noktayı sert dille eleştirdi.

Divan Başkanı Hüseyin Çalışkan'ın partinin icraatları hakkında, lehte ya da aleyhte konuşmak isteyen olup olmadığını sordu. Aleyhte konuşmak isteyen İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Dizlek'e önce divan başkanı tarafından iç tüzüğe uygun olarak söz verildi, daha sonra bu söz geri alındı. Bunun üzerine tartışmalar çıkarken, salon bir anda karıştı.

Bazı delegeler birbirlerinin üzerine yürümek isterken engellenirken, kısa süreli olarak yaşanan arbede daha sonra yerini sükunete bıraktı. Bu arada bazı delegeler de salonu terk etti. Olayların yatışmasının ardından, Barış Erel'in salondan ayrılmasıyla tek aday olarak kalan Ertam Özen 307 oyla yeniden başkan seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 18:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?