25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

CHP'lileri heyecanlandıran belgesel

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Karşıyaka CHP İlçe örgütü tarafından düzenlenen CHP İlçe Başkanı Ertam Özen başta olmak üzere İl ve İlçe temsilcilerinin katıldığı “Kuvay-ı Milliye'den “ isimli etkinlik büyük beğeni topladı.

Uşşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel'in Hanri Benazus'un koleksiyonundan yararlandığı özel Atatürk fotoğraflarından hazırladığı belgesel film gösterimi partililer tarafından büyük bir heyecanla izlendi. Türkiye'de bir ilk olarak gösterilen bu özel film gün yüzüne çıkan tarihsel arşiv görüntülerden oluşuyor. Programda konuşan İlçe Başkanı Ertam Özen;“Kadın her zaman en zor işi yapar. İmdada kadın yetişir. Toplumsal meselelerde hep kadını hatırlarız. Siyasal mücadelelerde kadını öne süreriz. Kadının yapamayacağı çözemeyeceği hiçbir şey yoktur. Kadın isteklerini erkekten beklememeli hakkını söke söke almalıdır. Şunu unutmamak gerekir ki cumhuriyet tehlikeye düştüğünde de ortaya çıkan yine kadın olmaktadır. Bu filmde de kadının tarihsel sürecini görüyoruz. Haklarınıza sahip çıkın” dedi.

BELGESEL FİLM 130 ADET KADIN VE ATATÜRK FOTOSUNU İÇERİRKEN TOPLAM 300 SLAYT KULLANILDI

Kuvay-ı Milliye'deki kadınları anlatarak başlayan film aynı zamanda Mustafa Kemal'in 2 Şubat 1923 yılında Kadınlar Kongresi'ndeki sözlerini de belleklere yeniden taşıyor. Türk kadının Ata'ya cevabının da bulunduğu bölümde ise Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Bilecikli Ayşe Çavuş, Kastamonulu Halime Çavuş, Bodrumlu Ümmüşen, Kara Fatma ve Halide Edip'in mücadeleleri anlatıldı. Kadının sosyal hayatındaki gelişmelerinin de yer aldığı filmde ilk Türkiye Güzelleri ve Dünya güzeli Keriman Halis Ece'nin görüntüleri de izleyenlerden büyük alkış aldı. Film 1950 yılına kadarki dönemi kapsıyor.

Duygusal sahnelerin aktığı görüntüleri partili hanımlar gözyaşları içinde izlerken Ahmet Gürel'e de emeğinden dolayı teşekkür ettiler.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
TÜRKİYE'DE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 10:00:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 10:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?