23
Mayıs
2024
Perşembe
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Çiçek' gibi festival

İzmir Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Çiçekçiler Odası tarafından bu yıl da 4.’sü gerçekleştirilen Karşıyaka Çiçek Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, kortejdeki saçları papatyalarla süslenen minikler vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanırken, okul öncesi eğitim kurumlarından gelen birçok anaokulu öğrencisi, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Bando eşliğinde çarşıyı boydan boya geçen kortej, resmi açılışın gerçekleştirileceği İstasyon Meydanı’na geldi. Açılışta, Karşıyaka Belediyesi’ne ait Ayşe Kaya Anaokulu’nun sevimli minikleri bir bale gösterisi sundu. Üretici firmaların standlarının bulunduğu alanda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Durak, festivalin her geçen yıl daha da büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek, amaçlarının daha yeşil ve renkli bir Karşıyaka yaratmak olduğunu söyledi. Vaatndaşları festival kapsamında düzenlenecek en güzel balkon, bahçe, apartman bahçesi yarışmalarına katılmaya davet eden Durak, Karşıyaka’da yeşil bir kuşak oluşturmayı istediklerini ifade etti.

Miniklerin arasında konuşmasını yapan Başkan Durak, en güzel çiçeklerin çocuklar olduğunun altını çizerken, çocuklara daha yaşanabilir bir hayat bırakabilmek için herkese çok iş düştüğünü, kendilerinin de bu çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Eskiden Karşıyaka’da bahçeli evlerin önünden geçerken mis gibi amber ağaçlarının kokusunu soluduklarını, bu güzellikleri hiç unutmadıklarını belirten Cevat Durak, törende bulunan oda temsilcilerinden de fidan katkısı sözü aldı.

Konuklar daha sonra standları gezerek üretici firma yetkilileri ile sohbet etti. Festival kapsamında çim, çiçek, fidan, salon bitkileri, bahçe ekipmanları, çiçek bakım malzemeleri vb. ürünlerin sergi ve satışı üretici firmalardan doğrudan yapıldığı için fiyatların ucuz olmasından dolayı halk tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. 15 Mayıs 2005 Pazar akşamı son bulacak olan festival kapsamında düzenlenecek en güzel balkon, bahçe ve apartman bahçesi yarışması başvurularının ise Karşıyaka Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı’nın "368 88 68" numaralı telefonunun dahili 109 ve 110 hatlarına yapılabileceği kaydedildi.

Törene, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar, Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri ile birçok vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 20:55:51
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 11:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?