1
Haziran
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Cinayet gibi...

Bostanlı’da, Gode Cengiz Parkı sınırlarında yer alan Bostanlı Spor Kulübü’ne ait tesislerinin içine baz istasyonu dikildi.

Gençlerin spor yaptığı alanda kurulan istasyonu, “cinayet” olarak yorumlayan çevre sakinleri dava açmaya hazırlanıyorİzmir’in en gözde semtlerinden Bostanlı’da, 1819 sokakta baz istasyonu kurulması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Kimliği belirsiz kişilerin Gode Cengiz Parkı sınırları içinde yer alan, Bostanlı Spor Kulübü’ne ait tesise gelerek, tesis görevlisini “aydınlatma direği dikeceğiz” diyerek kandırdığı ve gece geç saatlerde tesisin bahçesine istasyonu kurdukları iddia edildi.

Sabah kalktıklarında tesisin içinde 3 metrelik direğe dikilmiş, yaklaşık 1.5 metre boyunda silindir şeklindeki baz istasyonunu gören mahalle sakinleri, soluğu mahalle muhtarı Mehmet Türker’in yanında aldı.

İmza kampanyası başladı
İstasyonun dikildiği alanda mahalleli ile birlikte inceleme yapan muhtar Mehmet Türker, Karşıyaka Belediyesi ile irtibata geçti ancak belediyeden “bizimle ilgisi yok” yanıtını aldı. Mahalle sakinlerinden avukat Yeşim Demirali de baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlarla birlikte imza kampanyası başlattı. İki günde, binin üzerinde imza toplandı. Baz istasyonunun önünde eylem yapan mahalle sakinleri “çocuklarımızın kanserden ölmesini istemiyoruz. Spor tesisine baz istasyonu kurulması cinayettir” diye haykırdı. Belediye’den de bekledikleri desteği alamayan mahalle sakinleri, konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi. Mahalle sakini avukat Yeşim Demirali Mahkemes’ye başvurarak dava açacaklarını

Mahalleli yargıya başvuracak
Muhtar Mehmet Türker de, hem yerleşim yerleri arasında hem de spor tesislerinin içinde baz istasyonunun kurulmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. “Mahalleli olarak her türlü hakkımızı yargı karşısında arayacağız. Daha önce mahkeme kararı ile kaldırılan baz istasyonlarını örnek göstererek, çocuklarımızın kanser olmasını önceleyeceğiz” diye konuştu.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 09:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?