29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çocukların ekmek savaşı

Karşıyaka ilçesi, Örnekköy semtinde, henüz ilköğretim okulu çağında olan çocuklar, yaşıtları gibi okula gitmek yerine çöplerden pet şişe toplayıp ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Çöp bidonlarından pet şişeleri toplayan çocuklar, Türkiye'de çalışmaya zorlanan çocukların içinde bulunduğu zor durumunu da gözler önüne seriyor.

Yaşı itibariyle hayatın sırtına yüklediği ağır yükü taşıyamayacak kadar küçük olan çocuklar, okula gitmek yerine, çöp varillerine girerek, çöpleri karıştırarak, evlerine destek olmaya çalışıyor. Yaşıtları gibi eli kalem tutması gerekirken, kendilerini büyük bir ilgisizliğe terk eden ailelerine ekonomik katkı sağlamak için çöplerden pet şişe toplayan çocuklar, büyük bir çalışma hırsı ve azmiyle biraz daha fazla pet şişe bulmak için çaba sarf ederken, sokak sokak gezerek önüne çıkan her çöp bidonunun içini kontrol ediyorlar. Ekmeğini çöpten çıkarmaya çalışan, topladığı pet şişeleri satarak belki kardeşlerine belki de hasta annesine destek olmaya güdümlenen bu minikler, yaşıtları gibi oynamayı ya da okula gitmeyi değil, küçük yaşta hayatın sırtına yüklediği sorumluluğun altında diğer çalışmaya zorlanan çocuklar gibi topluma bir mesaj vermeye çalışıyor. Topladığı pet şişeleri bir bebek arabası içinde taşıması ise bu mesajın sanki bir parçası gibi görünüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 11:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?