18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çocukların yazarlar ile buluşması devam ediyor

33 yıldır Türkçe öğretmenliği yapan ve çocuk kitapları da yazan Hidayet Karakuş’un katıldığı söyleşide, "Öğrenme aşkı ve Atatürk’ün Kitap Tutkusu" ön plana çıktı.

Cumhuriyet Mahallesi Semt Kütüphanesi’ndeki söyleşiye katılan, kitap dostu miniklere "Rahatı kaçan ağaç" şiirini okuyan Hidayet Karakuş, "Ona bir kitap vereceğim/ Rahatını kaçırmak için/ Aşkı tanısın/ Siz ağacı o zaman seyredin" mısralarıyla öğrencilerin büyük alkışını aldı. Hidayet Karakuş miniklere hitaben, "Bu aşk öğrenme aşkıdır. Kitap okuma, öğrenme aşkının coşkusudur. Okudukça aşkı ve coşkuyu yaşayacaksınız. Her kitap bize bir göz açar. Örneğin Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bin 820 kitap okumuş ve 200 bin satırın altını çizmiş. Yani ezbere okumamış, düşünmüş, seçmiş ve ülkeme nasıl uygularım diye yorumlamış. İşte bu süreçle ülkemizi kurmuş" diye konuştu. Deneyimli yazar, çocukların yönelttiği soruları da keyifle yanıtladı. Söyleşinin sonunda Hidayet Karakuş, kitabın, insanlığın en büyük buluşu olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bu semt kütüphanesini kuran Karşıyaka Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in çocuklarını da kutluyorum" dedi.

Söyleşiyi izleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yazar Hidayet Karakuş’a çiçek ve teşekkür belgesi verdi. Cevat Durak, "Cumhuriyet çocuklarıyla Cumhuriyet’e layık olacağız. Çocuklarımızın aydınlanmasına katkıda bulunan tüm sanatçı ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Aydınlık günleri hep birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

karşıyaka
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 12:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?