18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Damat dehşeti: 3 ölü, 1 yaralı

Karşıyaka'da, ayrı yaşadığı eşinin oturduğu aile evini basan damat, pompalı tüfekle kayınvalidesini, kayınpederini ve eşini öldürdü. Öfkeli damat, evden kaçarken yolda rastladığı kayınbiraderini de yaraladı.

Olay, dün gece saat 03.30 sıralarında Bayraklı Semti’ndeki 1629 Sokak’taki 118/1 numaralı evde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı eşi Yıldız Ekici (33), kayınvalidesi Rahime Sandıklı (58) ve kayınpederi Nasip Sandıklı’nın (62) evini basan öfkeli damat İsmail Ekici, yanında taşıdığı pompalı tüfekle 16 yıllık eşi ve ailesine kurşun yağdırdı. Ayrı yaşadığı kocasının kurşunlarına hedef olan Yıdız Ekici, annesi Rahime ve babası Nasip Sandıklı ile birlikte olay yerinde hayatını kaybetti.

Bu arada, eşi ile anne ve babasını öldüren İsmail Ekici (35), olay yerinden kaçarken 1620/2 Sokak içerisinde kayınbiraderi Yıldırım Sandıklı’ya (30) rastladı. Pompalı tüfekle ona da ateş eden Ekici, kayınbiraderini de ağır yaraladı. Yaralanan Sandıklı, kaldırıldığı Sağlık Bakanlığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Damatları tarafından öldürülen Nasip ve Rahime Sandıklı ile kızları Yıldız Ekici’nin akrabası olan Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Sandıklı ise gördüğü manzara karşısında isyan etti. İsmail Ekici’nin daha önce defalarca eşi ve ailesini tehdit ettiğini, hatta bundan 4 ay önce oturdukları evi kundaklayıp tamamen yanmasına sebep olduğunu ifade eden Sandıklı, "Önceden birçok kez halam ve eniştemi tehdit etti. Hatta gidip savcılığa şikayette bulundular. 4 ay önce de oturdukları evi kundaklayıp yaktı. Hiçbir yetkili hiçbirşey yapmadı. Kendimizi korumak için ne yapmamız gerekiyor. Hepimiz belimizde silahla mı gezelim. Sürekli kendilerini ’sizi öldüreceğim’ diye tehdit ediyormuş. İşte sonunda dediğini yaptı" sözleriyle acısını ve öfkesini dile getirdi.

Polis, kaçan zanlıyı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 10:56:31
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 12:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?