27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Dizi ağrıyana ortopedik seccade

ORTOPEDİK SECCADE

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan genç bir girişimci, namaz kılarken dizinin ağrımasından yola çıkarak "ortopedik seccade" icat etti. İcadının patentini de alan genç girişimci seri üretime başladı.

Yıllarca Almanya'da yaşayan ve mesleği elektronik teknikeri olan Eskişehirli Adnan Pirişan, namaz kıldığı sırada secdeye giderken dizlerinin ağrımasından dolayı rahatsızlık duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bundan önceki Ramazan ayında bir gün sabah namazı kılarken dizlerim ağrıdı ve karşımda gördüğüm sandalye yastığı dikkatimi çekti. Seccadeyi sandalye minderi üstüne serip kılmak istedim. Daha sonra annem ve babam hacca giderken onlara bir prototipini yaparak verdim. Bir deneyin dedim. Annem ve babam

da hacca gittiklerinde o seccadeyi kullanmış ve çok da ilgi görmüş. Nereden aldığını sormuşlar annem 'oğlum yaptı' diyerek cevap vermiş."

Namaz kılarken dizlerinin ağrımasıyla aklına gelen bu fikri hayata geçiren iki çocuk babası Andan Pirişan, icadının patentini alarak anlaştığı bir fabrikada seri üretime başladığını belirtti. Yurt dışı ve yurt içinde bayilik vermek istediğini belirten Adnan Pirişan, şunları söyledi: "Bu seccade özellikle hacca gidenler için çok faydalı. Ortopedik özelliği sayesinde namaz kılarken ağrılarınızdan kurtuluyorsunuz. Ayrıca kolay katlanabilen seccadenizi kolaylıkla yanınızda taşıyabiliyor, üzerinde bulunan cep

sayesinde tespihinizi, dua kitabınızı da muhafaza edebiliyorsunuz."

Ortopedik seccadenin iki farklı boyut ve değişik desenlerde olduğu bilgisini veren Pirişan, seccadenin 25 TL'ye satışa sunulduğunu söyledi.

ORTOPEDİK SECCADE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 12:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?