17
Mayıs
2024
Cuma
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Doğançay'ın yolları düzeliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karşıyaka İlçesi Doğançay Mahallesi ve Doğançay Mezarlığı’na giden 2 kilometrelik yolda gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları son aşamasına geldi.

Doğançay Mahallesi’ne tek ulaşım yolu olan 7020 Sokak’ta, yaklaşık 1 ay önce Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan tretuvar çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağı bildirildi. Yetkililer, daha önce defalarca temizlenmesine rağmen, tretuvar olmadığı için moloz döküm yeri olarak kullanılan yoldaki çalışmanın tamamlanmasının ardından, yaya trafiğinin de emniyete alınmış olacağını belirttiler.

Çalışmalar kapsamında, 2 kilometrelik yolda 2 metre genişliğinde tretuvar yapılıyor. Bu koridor üzerinden gelen yağmur sularının, yolun yanından geçen Sepetçi Deresi’ne 4 noktada bağlantısı sağlandı. Böylelikle, yağmur suyunun, yolun aşağısında kalan yerleşim yerlerine ulaşması da engellenmiş olacak. Yol gövdesi üzerindeki olumsuzlukların giderilmesinin ardından, asfaltlama çalışmasının yapılacağın belirten yetkililer, ana arterdeki trafiğin bundan sonra daha rahat akacağını kaydettiler.

Karşıyaka
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 12:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?