18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ekopazara akın

ALAN DA MEMNUN, SATAN DA!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde açılan “Ekopazar İzmir”, hem üreticileri hem de tüketicileri mutlu etmeyi başardı.

Katkısız ve sağlıklı ürünlere ulaşmak isteyen İzmirlilerin yeni adresi olan Bostanlı’daki “Ekopazar İzmir”, bilinçli tüketicilerin akınına uğruyor. Organik tarımı desteklemek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin (ETO) işbirliğinde açılan Ekopazar İzmir’de ürünlerin çoğu sabahın erken saatlerinde tükeniyor.

SIKI DENETİM VAR

Sadece “organik” logosu olan, sertifikalı ürünlerin yer aldığı pazar, İzmirliler’e katkı maddesiz ürünler satın alma olanağı sağlarken organik üretim yapan üreticilere de ürünlerini sağlıklı bir ortamda tüketiciye sunma olanağı veriyor. “Ekopazar İzmir”, Bostanlı Pazar alanında, yaklaşık 4000 metrekare alan üzerinde sadece Cuma günleri açılıyor. Ekopazar’da kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgahlarda satılan ürünler, tüketicilere bez ya da kağıt ambalajlarda veriliyor. Ayrıca tüm pazarcılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan şapka, önlük ve çantaları kullanılıyor. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce “karantina bölgesi”nde tekrar denetimden geçiyor ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği tarafından oluşturulan komisyon, burada ürünleri kontrol ediyor. Önümüzdeki süreçte sertifikalandırma kuruluşları tarafından “Ekopazar İzmir”in kendisinin de sertifikalandırılması için çalışma ve inceleme yapılacak. Böylece “Ekopazar İzmir”, sadece satılan ürünler bazında değil, pazar alanının kendisi olarak da “organik” olarak tescil edilecek.

ALAN DA MEMNUN, SATAN DA!
ALAN DA MEMNUN, SATAN DA!
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 11:28:01
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 11:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?