23
Mayıs
2024
Perşembe
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Engel' tanımayan coşku

Karşıyaka Belediyesi ve Özel Özel Eğitim Kurumları işbirliğinde düzenlenen engelli çocukların bayram şenliği etkinliği belediye önünde gerçekleştirildi.

Şenlik programına Karşıyaka sınırlarında yeralan AKEM, Gönül Özel Eğitim, Özel Oluşum, Tolga Rehabilitasyon, Özel Can İlköğretim, Can Rehabilitasyon, Gülistan Hanım, Harika, Yakamoz ile Çiğli’den gelen Vasfiye Orhan Akyıldız İşitme Engelliler okulu çocukları katıldı.

Öğrenciler renkli gösterilerine başlamadan önce Gönül Özel Eğitim Okulundan engelli çocuklar adına konuşma yapan İbrahim Çakıcı isimli öğrenci bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür etti.

Yurdumuzda olan yada olmayan tüm dünya çocuklarının barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam geçirmelerini dilediğini ifade eden İbrahim Çakıcı, Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı diyerek konuşmasını coşkuyla tamamladı.

Daha sonra ise bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bu bayramın sadece sağlıklı çocukların değil tüm çocukların bayramını olduğunu hatırlatarak, "Biz belediye olarak engelli çocuklarımıza her türlü çalışmayı imkanlarımız dahilinde yapıyoruz. Bunların yerinde çalışmalar olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda daha da iyisini yapacağına inandığımız bu çalışmaların hedefine ulaşacağını belirten Durak, engelli çocuklara seslenerek sizleri gönülden bağrımıza bir kez daha basıyoruz" diye konuştu.

Başkan Durak aynı zamanda çocuklarla da aralarına girerek tek tek tokalaşarak hatırlarını sordu.

Oldukça renkli görüntülerin yer aldığı şölende çocuklar kıyafetleri ve hazırladıkları sovları ile de etrafta toplanan vatandaşlardan büyük alkış topladılar.

Özellikle engelli bir gencin gitarıyla çaldığı Bir İstanbul Masalı , Kördüğüm gibi duygusal şarkılar da büyük ilgi ile karşılandı.Daha sonra ise Şakşuka isimli parçayla hareketli bir dans gösterisi sunan Tolga Özel Eğitim büyük beğeni toplarken diğer okullar da birbirinden eğlenceli gösterileriyle Karşıyakalıların takdirini kazandı.

Gösteriler sonrası ise İstasyon alanında Özel Özel Eğitim Kurumlarının hazırlamış olduğu el emeği, göz nuru çalışmaların yer aldığı ürünler sergilendi. Başkan Cevat Durak da sergiyi gezerek çocukları bir kez daha kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:14:45
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 12:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?