22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Enişte kurbanı genç toprağa verildi

Karşıyaka İlçesi'nde eniştesinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden kaymakam adayı Çetin Biçer'in cenazesi, gözyaşları arasında daha önce hastalanarak vefat eden ablası ile aynı mezarda toprağa verildi. 

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bugün yapılan otopside kasığından aldığı kurşunla hayatını kaybettiği belirlenen 28 yaşındaki Çetin Biçer'in alkollü olduğuna dair bir bulguya rastlanmadı. 

Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Biçer'in cenazesi, Yenişehir'deki Mezarlıklar Müdürlüğü'nde yıkama işlemi yapıldıktan sonra cenaze aracıyla evinin bulunduğu Bayraklı semtindeki Çaymahalle'ye getirildi. 

Evinin yakınında cenaze aracından alınan Biçer'in naaşı, aynı mahalledeki Zafer Camii'ne götürüldü. Burada ikindiye müteakip kılınan cenaze namazına baba Arif Biçer, ortanca enişte Bahri Yaylataşı, amca Mesut Biçer ile diğer yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sırasında Çetin Biçer'in babası ayakta güçlükle dururken, gencin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Çiğli Eski Mezarlık'ta daha önce hastalık sebebiyle hayatını kaybeden ablasının mezarına defnedildi. 

Ablası ile aynı mezarı paylaşan Çetin Biçer'in yakınları, bazı gazetelerde çıkan alkollü yeni yıl kutlamasının ölümle sonuçlandığı şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Amca Mesut Biçer ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ortanca enişte Bahri Yaylataşı, olay sırasında küçük eniştesi K.A. ile Biçer'in havai fişek gösterilerini izlemek üzere evin çatı katına çıktığını, kesinlikle alkollü olmadıklarını söyledi. Bahri Yaylataşı, "Çetin gösteriler sırasında babasına ait kuru sıkı tabancayla havaya ateş etmek istedi. Babasının silahı tutukluk yapınca, eniştesi kendi silahını çıkarıp vermek istediği sırada tabanca ateş aldı. Olay bu şekilde meydana geldi" dedi. 

Edebiyat öğretmeni olan Yaylataşı, "Gazetelerde yazılan 'alkollü şekilde bu işi yaptı' haberleri aileyi perişan etmiştir. Kesinlikle alkol yoktur. Ailenin geleneğinde alkol yoktur. Ayrıca aile hacca gitmeye hazırlanmaktadır. Bu ailenin kapısından bırakın alkolü, boş alkol şişesi bile giremez" diye konuştu. 

Biçer'in 2006 yılında kaymakamlık sınavına girdiği ve küçük bir puan farkıyla kazanamadığı, ancak bu yıl yine sınava girmek için hazırlandığı, ayrıca Ankara'da özel bir şirkette çalıştığı öğrenildi. Kurban Bayramı'nın ilk 2 gününü ailesiyle birlikte geçirmek için İzmir'e geldiği öğrenilen Biçer'in alkol kullanmadığı belirtildi. 

4 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olan Çetin Biçer'in ölümüne sebep olan küçük enişte K.A. ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 23:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?