29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Fakir öğrencilere dershane eğitimi

Karşıyaka Belediyesi, okullarında başarılı olmuş, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle dershaneye gitme imkanı bulamayan 1500 öğrenciye hiçbir ücret talep etmeden eğitim vermeye başladı.


İlköğretim ve lise düzeyindeki öğrenciler için kurulan Karşıyaka Gençlik Merkezi (KARGEM) için Katlı Pazaryeri üzerinde bir kat boşaltılarak yeniden dizayn edildi. Toplam 22 derslik kazanılırken, merkezde ayrıca kafeterya, internet evi, bilgisayar sınıfı, bowling salonu, gibi bölümlerde tasarlandı. Kısa sürede tamamlanan eğitim birimi için eğitmen kadrosu da hazırlanarak 2008-2009 eğitim dönemine yetiştirildi. Kargem'de ayrıca yarıyıl süresi içersinde hızlandırılmış eğitim programı da uygulanacak. Karşıyaka Belediyesi olarak gençlerin eğitilmesinde sürekli destek olan, güç veren, eksiklikleri gideren olduklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak “ İlçemizdeki eğitim seviyesinin yükselmesini istiyoruz. Özellikle ekonomik nedenlerle eğitimlerinde eksik kalan öğrencileri bularak “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesiyle yetiştirmeye çalışıyoruz. Belediyemiz, okullara yaptığı bakım, onarım, bahçe düzenlemesi vb yardımlarında bulunuyor. Ayrıca 2 bin öğrenciye burs veriyoruz. Eğitim dönemleri başında da okul kıyafeti ve kırtasiye- kitap yardımlarında bulunuyoruz. Ancak bu yardımların da üzerinde gençlerimizi sıkıntılardan kurtaracak, hem eğitim desteği verecek, hem de diğer sosyal aktiviteler ile bir arada tutarak geleceğine güvenle bakabileceği kişiler olarak yetiştirmek için KARGEM'i (Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) kurduk. Burası gençlerin buluşma noktası olacak. Hem eğitim, hem öğretim hem de sosyal aktivite merkezi olarak işlev görecek. Binlerce çocuğumuzun kullanacağı bir merkezi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 09:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader IP: 88.254.149.xxx Tarih : 17.12.2008 19:30:50

Çok güzel bir şey keşke herkes böyle olsa dünya hep iylikle olur yapanlara birzat kandi adıma teşekkür ederim.Çok hayra girmişler.