18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Golf arabalı çarşı turu

Karşıyaka Belediyesi çarşıda işi olan vatandaşlara özel bir hizmet başlattı.

Özellikle yaşlıların, çocukların, engellilerin ve ağır yükü olan vatandaşların faydalandığı golf arabası büyük beğeni ile karşılandı. 12 kişi kapasiteli golf aracından günde yaklaşık 200 kişi faydalanıyor. Günün en yoğun saatleri olan sabah 09.00 ve akşam 18.00 arası Pazar günü hariç haftanın 6 günü hizmet veren golf aracını belediye yetkilisi kullanıyor.

Vatandaşlar bu hizmetten çok memnun kalırken yetkililer de bu işleyişin daha da artarak sürekli hale getirileceği müjdesini verdiler. İzmir'de bir ilk olarak Karşıyaka Çarşısında başlatılan bu hizmet dışarıya çıkmak zorunda kalan başta yaşlılar ile engellileri oldukça rahatlatırken yine kucağında küçük çocuğu olan anneler ile yükü ağır olanları da son derece mutlu etti.

Çarşının metro istasyonu giriş kısmında bekletilen araca vatandaşlar buradan biniyorlar. Araç çarşının iskele girişine kadar devam ediyor. Araca binen kişi ise hangi noktada inmek istiyorsa orada indiriliyor. Vatandaşlar böylece hem zamandan tasarruf ediyorlar hem de belediyenin kendilerine sunmuş olduğu bu imkandan faydalanma şansını yakalıyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 12:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?