20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ilıca Deresi ıslah ediliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar ve Onur mahallelerinde yaşayan vatandaşların yıllardır kabusu haline gelen, sel felaketinde can almış Ilıca Deresi'ne neşter vurdu. Koku ve sinek de üreten derede ıslah çalışmaları başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kenar mahallerde başlattığı hizmet atağı sürüyor. Yıllardır çözümlenemeyen sorunlara el atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yamanlar ve Onur mahallelerinde oturan vatandaşlarının yıllardır süren çilesine son verdi. İki mahallenin ortasından geçen, çocuklar için tehlike oluşturan, dereye akan kanallar nedeniyle koku ve sinek üreten Ilıca Deresi'nde ıslah çalışmalarına başladı.

1 kilometrelik düzenleme çalışmaları kapsamında dere kenarlarına 2 kilometrelik taş duvar örülerek önce güvenlik sağlanacak. Derenin tabanı betonlanacak ve dere kenarına 300'lük kanal hattı döşenecek. Evlerden dereye açıkta akan pis su kanalları servis yollarına alınarak kanal hattına bağlantısı yapılacak. Ayrıca dere boyunca 200 metrelik yağmur suyu kanalı da döşenecek. Böylelikle dereye pis su akışı önlenecek. Kötü görüntüler ortadan kalkarken dere kenarları yeşillendirilerek. Yazın koku ve sinek üreten dere adeta bir mesire alanına dönüşecek. 774 bin YTL.'lik yatırımla gerçekleştirilen çalışmalar, Mart ayına kadar tamamlanacak.

Mahallelerinin en büyük problemlerinden biri olan Ilıca Deresi'nde yürütülen çalışmaları hemen hemen her gün izleyen ve sabırsızlıkla bitmesini bekleyen Omur ve Yamanlar mahalle muhtarları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bu dönem çok büyük hizmetler aldıklarını vurgulayan Yamanlar Mahallesi Muhtarı Ali Uçar, "Ancak bu dere ıslahı hepsinden çok daha değerli. Soğukkuyu'ya kadar pislik taşıyan bu dere nedeniyle vatandaşlarımız çok rahatsızdı. Bu bizim için çok büyük bir iştir. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Onur ve Yamanlar Mahallesi'nin yıllardır kangrenleşmiş yarasına neşter vurduğunu söyleyen Onur Mahallesi Muhtarı Binali Bingöl, "Ilıca Deresi iki mahallenin ortasından geçen, sel felaketinde can almış sorunlu bir dere. Dere yatağının kenarında bulunan meskenlerinin kanalizasyon kol bağlantıları yoktu. Açık şekilde pis sular dereye akıyordu. Yazın kokudan ve sinekten geçilmiyordu. Çocuklarımızın da oyun oynadığı bu dere bizim için büyük tehlikeydi. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum. Halkımızın sevincini cümlelerle ifade etmek zor. Hepimiz kendisine duacıyız" diye konuştu.

Onur Mahallesi'ne yapılan yatırımların sadece dereyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Bingöl, "70 sokağın hem kanalı hem yolu yoktu. Vatandaşlarımızın yürüyecek kaldırımı yoktu. Kaldırım olmadığı için çocuklarımız çamur içinde, su içinde okula gidiyor, istenmeyen acı kazalar yaşanıyordu. Bunların hepsi yapıldı. Ana yollarımızın tretuvarları ve yağmur suyu kanalları yapıldı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 12:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?