26
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İşçiler darp edildi iddiası

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye çalışanı iki işçinin Kent A.Ş.'deki işlerine son verilen bir grup tarafından darp edildikleri iddia edildi.


Yapılan yazılı açıklamada, üç ay önce Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş.'deki işlerine son verilen bir grup tarafından dövülen iki işçinin Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.
Karşıyaka Belediyesi çöp kamyonlarının ve hizmet araçlarının şantiye dışına göreve çıkmasını engelleyen ve çadırların bulunduğu alan ve etrafında örgütlenen bir grup eski işçi, meslekleri yine kendileri gibi işçilik olan eski mesai arkadaşlarını dövdükten sonra çöp arabasını gasp ettiler. Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan ve saldırılar sonucu yaralanan iki işçi de Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İki gün arayla gerçekleşen saldırıların ilkinde aracına el konulan şoför Ramazan Ötün dövüldü. Bir gün sonra ise iş çıkışında tekrar saldırıya uğrayan Ramazan Ötün başına aldığı yumruk darbelerinden ötürü işitme kaybı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu. Aynı gün yapılan diğer saldırıda ise, mesai bitiminde yürüyerek şantiye dışına çıkan işçi Hakan Turan hedef seçildi. Bir gün önce çöp arabasıyla göreve çıkması ve böylece direniş çemberini kırması nedeniyle hedef seçilen Hakan Turan'a da dayak atıldı. Kaşı açılan ve dudağı patlayan Hakan Turan'a hastanede tıbbi müdahale yapıldı. Hakan Turan'ın tedavisi ayakta yapılırken Ramazan Ötün ise kontrol amaçlı olarak kulak burun boğaz kliniğine sevk edildi.  İki işçi, tıbbi işlemlerin ardından gittikleri Örnekköy Polis Karakolu'nda olaylarla ilgili ifade verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?