20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir ulaşımı nefes alacak

Kentin önemli akslarındaki 21 caddeyi yenilemeye ve yeni imar yolları açmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, karayolu ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak. Ulaşımı birinci öncelik olarak alan ve bu konudaki sıkıntıları gidermek için önemli yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 ve 2009 yıllarında kentin ana cadde, yol ve bulvarlarını rahatlatacak projelere imza atmaya hazırlanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 21 caddeyi elden geçirip yenileyecek. Örnekköy, Bornova, Hatay ve Buca bölgelerinde ise yeni imar yolları açacak. Gelişen ve büyüyen İzmir'in ihtiyaçlarına ivedilikle çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ulaşım düzenlemelerimiz, yeni bağlantı yollarımız; cadde, bulvar ve meydan yenilemelerimiz devam ediyor. 

Hazırladığımız her yeni proje, yaptığımız her düzenleme ile İzmir'i bu hedefine taşıyoruz” dedi. Hedeflerinin “ulaşımda çağı yakalamak” olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bunun için metro ve raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca yeni aldığımız klimalı otobüslerle karayolu ulaşım araçlarımızı yeniliyoruz. 2009 yılında İzmir'in ulaşım sorununu kökten çözmüş olacağız. Kent içinde açacağımız yeni imar yolları, Anadolu Caddesi ve Akçay Caddesi'nde inşa etmekte olduğumuz katlı geçitler, cadde ve kavşak düzenlemeleri ile karayolu ulaşımına da yeni bir soluk aldıracağız” şeklinde konuştu.

2008 PROGRAMINDAKİ CADDE, MEYDAN VE BULVARLAR 

Aydınlar Caddesi üzerindeki kamyon trafiğini ve yoğunluğunu azaltmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni imar yolu üzerinde çalışıyor. Aydınlar Caddesi'ni Kemalpaşa Caddesi'ne bağlayacak. 1.5 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğinde olacak 108/1 Caddesi 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş olacak. Kamyonların park yapabilmesi için yol boyunca otopark cepleri oluşturulacak. Manas Bulvarı üzerindeki Smyrna Meydanı'nı Sakarya Caddesi'ne bağlayacak yeni imar yolu oluşturulacak. Osmangazi -Manavkuyu bölgelerinin ulaşım sorununu çözecek olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, 30 metre genişliğinde bin 723 metre uzunluğunda olacak. Çalışmalar kapsamında 252 Sokak da ele alınacak. Bornova Yavuz Caddesi de düzenlenerek Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne bağlanacak. Bin 300 metrelik Yavuz Caddesi'nin asfaltı ve kaldırımları yeniden düzenlenecek. Metro ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazılan İnönü Caddesi baştan sona yenilenecek. İlk etapta Bayramyeri-Askeri Hastane arasındaki bin 700 metrelik bölümde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmalar kapsamında; kavşaklar yeniden ele alınacak, orta refüjde yer alan demir korkuluklar kaldırılarak yerine sık bitkiler dikilecek. Yol 3 şerit geliş ve 3 şerit gidiş olacak şekilde düzenlenecek, asfalt ve kaldırımlar yenilenecek. Daha sonra Askeri Hastane'den Üçkuyular'a kadar uzanan 4 bin 200 metrelik güzergahtaki çalışmalar tamamlanacak. Bu bölümde de yolun asfaltı ve kaldırımları yenilenecek. İzmir'in önemli akslarından biri olan, Karabağlar'dan Yeşillik Caddesi'ne ulaşımı sağlayan Halide Edip Adıvar Caddesi'nde yapılacak düzenlemeler ile bu bölgedeki trafik akışı rahatlatılacak. Bin 600 metre uzunluğundaki caddenin kaldırımları, asfaltı yenilenecek, cadde üzerinde yer yalan yan yollar düzenlenerek otopark cepleri oluşturulacak. Halide Edip Adıvar Caddesi ile birlikte, bağlantılı Saim Çıkrıkçı Caddesi, Ali Rıza Avni Bulvarı, 510 Sokak ve Eski İzmir Caddesi'nin bir bölümünde de trafik düzenlemesi yapılacak. Halide Edip Adıvar Caddesi'nden Saim Çıkrıkçı Caddesi'ne giriş ve çıkışlar düzenlenecek. 

Kavşak düzenlemesi ile trafikte yaşanan sıkışıklık giderilirken Bozyaka SSK Hastanesi'ne ulaşım da kolaylaşmış olacak. Cemal Gürsel Caddesi'nden tren yoluna kadar olan 800 metrelik kısımda yol ve tretuvarlar yenilenecek. Tren yolu ile Anadolu Caddesi arasındaki bin 100 metrelik bölümde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yol ve tretuvarların yanı sıra sinyalizasyon sistemi de yeniden düzenlenecek. Balçova Sakarya Caddesi'ni, Mithatpaşa'ya bağlayan Çağdaş Caddesi de düzenleme yapılacak güzergahlardan biri. 800 metrelik caddenin geometrik düzenlemesi yapılarak asfalt ve tretuvarları yenilenecek. Yoldaki çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan Balçovalılar'ın Mithatpaşa Caddesi'ne ulaşımı artık daha rahat olacak. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin, Sakarya Caddesi ile kesiştiği noktada sıkıntı yaratan kavşak da düzenleme kapsamında ele alınacak. Yolun inşaatı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihale hazırlıkları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda, öte yandan Altınyol Caddesi'nin trafiğinin de rahatlatılması hedefleniyor. Kaldırımlar ve yol yeniden düzenlenerek cadde boyunca trafiğin rahat akması sağlanacak. Örnekköy TOKİ evlerinin önünden geçen imar yolunun devamı niteliğindeki yeni yolu, bölge halkının Girne Caddesi ile Çanakkale Yolu'na ulaşımını kolaylaştıracak. Böylelikle Esin Sitesi, Afetevleri, TOKİ evleri ve yapımı devam eden yeni toplu konut alanları ile gelişen ve büyüyen Örnekköy'ün ulaşım sorunu çözülmüş olacak. 6 ayda tamamlanacak yeni imar yolu ile bu bölgede bulunan huzurevine de ulaşım daha rahat olacak. İnönü Caddesi'ni Karabağlar Yeşillik Caddesi'ne bağlayacak 6.5 kilometrelik yeni bir güzergahın oluşturulması için kamulaştırma ve proje çalışmaları sürüyor. Hıfzısıhha Kavşağı'ndan başlayıp-Yeşillik Caddesi'ne bağlanacak yol, birçok bölgeyi ve semti birbirine bağlayacak ve Hatay trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. İmar planlarında yer verilen yeni yol, Hıfzısıhha Kavşağı'ndan itibaren İhsan Alyanak Bulvarı-Erdal Yaklav Caddesi üzerinden Eskiizmir Caddesi'ne ve buradan da Yeşillik Caddesi'ne ulaşacak. 

Akçay Caddesi Katlı Kavşakları; Otoyol kavşağı ile Adnan Menderes Havaalanı arasındaki güzergahta inşa edilen Sarnıç, Tansaş ve ESBAŞ katlı kavşakları, İzmir'den Aydın'a gidiş- geliş yönlerinde mevcut yolun altında yer alıyor. Aydın-İzmir kent merkezi yönündeki geliş ve gidişler iki şeritli olacak. Transit yolun yeraltına alınması nedeniyle İzmir'in bu önemli giriş güzergahında kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Yer altı geçitlerinin üstünde ise Akçay Caddesi'nden karşıdan karşıya geçişler için kavşaklar ve yaya yolları oluşturuluyor. Ayrıca caddenin her iki tarafına iki şeritli yan yollar yapılacak. Çalışmalar planlandığı şekilde sürüyor. Aliağa-Menderes Raylı Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında tüm hat boyunca hemzemin geçitleri iptal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'nın ana ulaşım arterlerinden biri olan 6026 Sokak'ta yolu demiryolunun altına alıyor. Projenin ilk bölümü tamamlanarak köprünün demiryolu geçişi sağlandı. Alt geçit düzenlemesi için ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Konumu nedeniyle bugüne kadarki en zor ve en pahalı yatırımlar arasında yer alan Narbel Yolu'nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bin 370 metre uzunluğundaki yolun yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. NARBEL Yolu, Narlıdere'nin üst bölgelerinde bulunan yerleşim alanlarının ana arterler ve Mithatpaşa Caddesi ile bağlantısını sağlayacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma yapacağı diğer yollar ise şöyle;
İnciraltı 10 Sokak, Sasalı Kuş Cenneti Yolu, Gaziosmanpaşa- Gazi Bulvarı arası, Yeşildere-Buca bağlantı yolu, Karşıyaka Ordu Caddesi, Mithatpaşa Caddesi (Poligon-Ilıca Deresi arası), Gürçeşme Caddesi, İsmail Sivri Caddesi, Bornova 372 Sokak, Karşıyaka Dudayev Bulvarı, Menderes Caddesi 3. Kısım, Akçay Caddesi-Altınyol, Yeşildere-Buca bağlantı yolu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulukent alt geçidi, Evka -5 alt geçidi, Şemikler alt geçidi, Ülkü Sineması alt geçidi ve Akıncılar Alt geçidi projelerini uygulamak için mülkiyet ve altyapı sorunlarının aşılması için çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 13:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?