22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de kene paniği

İzmir'in Karşıyaka semtinde kene görülmesi, paniğe sebep oldu.

İzmir'in Karşıyaka semti Örnekköy Mahallesi'nde bir evin penceresine yuva yapan yüzlerce kene sokaklarda dolaşıyor. Taş, tahta parçaları ve tarım ilacıyla keneleri yok etmeye çalışan mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunduklarını ancak hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini iddia etti. Keneleri ilk olarak bir hafta önce gördüklerini belirten bir mahalle sakini, "Herkes huzursuz. Bir haftadır uyuyamıyoruz. Tarım ilacı aldık. Bir süre faydası oluyor ama sonra yine çıkıyorlar" diye isyan etti.

Özellikle çocukları kenelerden korumaya çalıştıklarını ancak sokakta oynayan çocukların kene ısırması tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Özlem Çaylak ise, "Benim bir bebeğim var. Kırım Kongo Kanamalı Hastalığından çok korkuyorum. Yetkili kurumlara telefon ettik. Yapışınca çıkarın dediler. Keneler bize yapıştıktan sonra çözüm daha mı kolay olacak?" diye dert yandı.

Kenelerin evlerin içine kadar girdiğini ifade eden bir mahalle sakini ise, çocuklarını kucaklarında uyutmaya başladıklarını, çünkü kenelerin özellikle geceleri ortaya çıktıklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 10:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?