27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kaçak benzin istasyonu 4 günde yıkıldı

Karşıyaka Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekibi, kaçak olduğu tespit edilen bir akaryakıt istasyonunu her türlü güvenlik önlemini aldıktan sonra dört gün içinde etap etap yıktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından daha önce faaliyeti durdurulan benzin istasyonu, özellikle çevre sağlığını tehdit ediyor olması, görüntü kirliliğine sebebiyet vermesi ve kaçak çalışması nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlenmişti.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tehlike arz eden kaçak akaryakıt istasyonunun 775 sayılı yasanın 18. maddesine istinaden yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım esnasında çevreye zarar vermemek için her önlemi alan yıkım ekibi, yıkılan binanın özel durumu nedeniyle başta itfaiye ve emniyet olmak üzere çok hassas önlemler uyguladı.

Dört gün dört gece süren yıkım esnasında alanın altında akaryakıt tankının olması ve bu nedenle de sıkışmış gaz olabileceği düşüncesiyle yıkım tek tek ve çok dikkatli yapıldı. Ana binanın yıkımı dışında kepçe kullanılmadı. Yıkım tamamlandıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri alanı tazyikli suyla yıkayarak temizledi.

Karşıyaka Belediyesi'nin bu çalışmaların dışında alanda kalan pompaların kaldırılması için de Enerji Piyasası Kurumu'na ayrıca bir yazı yazdığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:09:51
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 19:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?