24
Mayıs
2024
Cuma
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kaçak çatı katı yıkıldı

BELEDİYE AFFETMEDİ

Karşıyaka Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Ekipleri kaçak binaları tek tek tespit etti; belediye kentin merkezinde imarlı binanın çatısına yapılan kaçak katı yıktı. Karşıyaka Belediye Ekipleri kaçak eklentileri belirleyerek yasal işlem yapıyor. Son zamanlarda kaçak çatı katlarının artması nedeniyle konuyla ilgili ihbarları değerlendiren Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri en son Alaybey Mahallesi 1685 sokakta bulunan kaçak çatıyı yıktı.

21.03.2000 tarih ve 08/546 Encümen kararı ile yıkımına karar verilen kaçak kat ile ilgili ihbar aldıklarını söyleyen yetkililer bu adrese giderek yerinde tespit yaptı ve ilgili kişilere yazılı uyarıda bulunuldu. Ancak kişilerin kaçak çatı ile ilgili herhangi bir yıkım gerçekleştirmemeleri üzerine bu kez belediye ekipleri 3194 sayılı İmar Yasasının 32. maddesine istinaden izinsiz ilave çatı katını yıkarak yasayı uyguladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yaptığı açıklamada;" İzinsiz ve yasalara tamamen aykırı kaçaklara izin vermiyoruz. İmar yasasının bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde müdahale ediyoruz. Tehlike arz eden , görüntü kirliliğine neden olan kaçak veya ruhsata aykırı olan binaları tespit ederek gerekeni belediyemiz yapmaktadır. Sadece geçen yıl (2009) kamu alanı içinde kalan 106 adet bina, tehlikeli yapılar olarak belirlediğimiz 28 adet bina ile kaçak veya ruhsata aykırı yapılan 21 adet bina ilgili yasalara göre işlem görerek yıkıldı. Çağdaş kent, modern belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeye çalıştığımız ilçemizde belediyemiz bu tür hukuksuzluklara asla izin vermeyecektir. Amacımız sağlıklı, yaşanabilir bir Karşıyaka'yı en kısa sürede yaratmaktır" dedi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri bu tür kaçaklar dahil olmak üzere ruhsata aykırı ve tehlikeli binaları tespit yönünde ilgili işlemlerin süreceğini belirttiler.

BELEDİYE AFFETMEDİ
BELEDİYE AFFETMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:17:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?