22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kafeye polis baskını!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde küçük yaşta çocukların da gittiği bir kafeye düzenlenen operasyonda, uyuşturucu maddeler, bir tabanca ve şarjörü ile kalaşnikof marka silaha ait fişekler ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanan kişilerin ifadelerinden yola çıkan Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Karşıyaka 1671 Sokak’taki bir kafeye operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin kafeye girişi, işletme sahibi H.K. ve kardeşi A.K. tarafından engellenmek istendi. Arbedenin yaşandığı operasyonda, söz konusu kişilerin etkisiz hale getirilmesinin ardından yapılan aramada, içime hazır 40 loto kağıdına sarılmış esrar, poşet içinde kurutulmuş bir miktar Hint keneviri, 62 sentetik uyuşturucu hap ile tabanca, bu tabancaya ait şarjör, Kalaşnikof marka silaha ait 50 fişek ele geçirildi.

Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği şüphesi ile yaklaşık 800 YTL’ye el konulan operasyonda, kafe işletmecisi H.K. (28), kardeşi A.K. (23), işletmedeki R.Z. (25), İ.A. (20), E.U. (23) ve M.B. (15) gözaltına alındı. Uyuşturucu madde satışı yapmak ve bulundurmak suçlarından daha önce sabıkası olduğu tespit edilen H.K. ve A.K. ile diğer zanlılar, sorgularının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliğine sevk edildi.

BASKINA KARŞI KAMERALI ÖNLEM
Öte yandan, alkol satışı ruhsatı bulunmayan ve bu nedenle küçük yaşta çocukların da girişine serbest konumda bulunan kafeye düzenlenen operasyonda, kafeye, muhtemel polis baskınlarının önlenmesi amacıyla kameralar yerleştirildiği tespit edildi. Kafe civarındaki sokakları görebilme imkanı sağlayan çok sayıda kamera yerleştiren işletmecilerin, bu sayede daha önce yapılan birçok aramadan, işletmenin yasal sınırlar içinde faaliyet gösterdiği izlenimi verdiği öğrenildi.

İşletmeye düzenlenen son operasyon ise polis ekiplerinin kafeye yaya ve sivil olarak gitmesi sayesinde başarıya ulaştı.

AA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 12:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?