19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Kaplumbağa hızında ilerliyorlar'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Taha Aksoy, halkla beraber ve halkın sorunlarını yüreğinde hisseden bir anlayışın içinden geldiklerini belirterek

“Kuru gururla geçecek vaktimiz yok bizim. İzmir'de çok zaman kaybedildi.”dedi. İzmir'de AK Parti'nin farklı bir kalıba sokulmaya çalışıldığını kaydeden Aksoy, AK Parti gelirse sahilde köpekle dolaşmayı bile yasaklayacakları söylentilerinin oluştuğunu ifade ederek sert konuştu.

Aksoy, “Aydınlıkların kenti İzmir'de bu dedikodular da nereden çıkıyor. Bunu söyleyerek insanımıza rüştünü ispat etmemiş kişi muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok. Her şey saygı ve sevgiye dair. Bizim anlayışımız bu. Biz ne kimsenin başını örtmeye çalışırız ne de örtüsüyle eğitime girenlere engel oluruz. Benim başı açık iki kızım var. Kim onların başını örtmeye kalkarsa karşısında beni bulur. Ama onlar da günün birinde başlarını örtmek isterse bunu engellemek isteyen de karşısında beni bulur. İzmir hep aydınlıkların kenti oldu. Bunu kimse bozmaya çalışmasın” dedi.

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cenk Karace'nin ilçe teşkilatı ile birlikte düzenlediği yemekli toplantıya eşi Nilgün Aksoy ile birlikte ve boynunda yeşil kırmızı Karşıyaka Spor Kulübü atkısı ile katılan Taha Aksoy, partililerin ilgi odağı oldu. Dakikalarca ayakta alkışlanan Aksoy, “İşte başkan” sloganlarıyla karşılandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nunda hazır bulunduğu toplantıda partililere seslenen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, yönetiminin kaplumbağa hızında ilerleyerek insanları bezdirdiğini söyledi.

İzmir'in yılgınlığın, yorgunluğun ve sıradanlığın acısını çektiğini anlatan Aksoy şöyle konuştu: “Hiçbir iş bitirilecek denildiği zaman bitirilemiyor. Sürekli aksaklık sürekli anlaşmazlıklar yaşanıyor. İzmir, yarım kalmışlıkların yorgunluğunu çekiyor. İzmirli buna mahkum bırakılıyor. Ne oldu bu girişimci kente. Öyle bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız ki böyle sürerse ne değişim, ne de gelişim olur. Siz söyleyin böyle yönetim olur mu? İzmir'in suyunda arsenik çıkıyor. Kentli bunu kendi başkanından değil, başkasından öğreniyor. Bu yönetim anlayışında insanın önemi yok. Ben İstanbul, Ankara'dan değil Uşak ilinden örnekler veriyorum. İzmir, yaşam kalitesi bakımından önde olduğu illerin alt sıralarına yerleşti”

Halkla bir ve halkın sorunlarını yüreğinde hisseden bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren Aksoy, “Yüreğinde insanın çektiği sıkıntıyı hissedemeyen bunu yapmasın. Bu anlayışı biz yerleştireceğiz. Elimizde sihirli değnek tutup dolaşmıyoruz. Rahat da vaat etmiyoruz. Ama birlikte elele çalışmayı öneriyoruz. Kuru gururla geçirecek vaktimiz yok” diye konuştu.

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cenk Karace ise Sylvester Stallone'nin başrollerini oynadığı ünlü sinema filmi Rocky filminin final müziği ile partilileri selamladı. Karşıyaka Spor Kulübü atkısını bir an olsun çıkarmayan Karace, sözlerine eşine teşekkür ederek başladı.

Hizmet yarışında eşi Begüm Karace'nin desteğini aldığını kaydeden Karace, “Bir lider oturacak koltuk değil, hizmetlerini gerçekleştirebileceği bir yer ister. Bizim Karşıyaka'da değişimin şart olduğunu görüyoruz. Benim gibi Karşıyakalı vatandaşlar da bunun farkında. Hastane, Üniversite, Stad, Marina, otel ve kongre merkezinin yanı sıra Uluslarası ve diğer projelerimizi de vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Karşıyaka'da projelerimizi anlatacak, sıkılmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Görev bizi bekliyor”dedi.

Karace, konuşmasını bitirdikten sonra Taha Aksoy ile birlikte özürlü bir vatandaşın sorun ve önerilerini dinledi. Toplantı sonunda İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cenk Karace, İlçe Başkan adayı Mehmet Karal el ele vererek partilileri selamladı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 11:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?