25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Karşıyaka Kayığı' hediye edildi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Karşıyaka Kayığı'nı Marsilya Belediyesi Başkan Yardımcısı Daniel Hermann, Marsilya Deniz Ofisi Müdürü Martial Caspar ve Office De La Mer Başkanı Paul D'Ortoli'ye törenle hediye etti.


Fransa'daki "Türkiye Mevsimi" etkinliklerine 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği'ne yaptırdığı "Karşıyaka Kayığı" ile katılan Karşıyaka Belediyesi çok özel ve gururlu bir gün yaşadı.


Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın liderliğindeki heyette Başkan Durak'ın eşi Birsen Durak, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri Solmaz Akdemir ve Sevgi Molva ile Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü yer aldı. Marsilya eski limanındaki törenin ardından Karşıyaka heyetine bir resepsiyon veren Marsilya Belediyesi Başkan Yardımcısı Daniel Hermann; Marsilya'yı simgeleyen bir plaket ve şehri anlatan bir kitabı, Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin adına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a hediye etti.


Daniel Hermann resepsiyon konuşmasında, Marsilya'nın karşılama geleneğinin bol olduğunu belirterek Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Karşıyakalı misafirlerin ziyaret ve katılımından memnuniyet duyduklarını ve konuklarını sıcak bir ortamda ağırladıklarını ifade etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise konuşmasında turizm ve dostluk kavramlarına vurgu yaparak, "Karşıyaka'nın turizm kenti olmasını hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu çalışmaların önemli bir kısmını denize yönelik araştırmalar oluşturuyor. Antik liman ve limanda yer alacak milattan önce 6. yüzyıl ticaret gemisi ve İzmir kayıkları bu çalışmaların başlıcası. Tarihe deniz kokusunu katacak olan bu çalışmalarımız bizi hedefimize yaklaştıracak. Ayrıca deniz kentleriyle ilişkiler geliştirmeyi de bu projelerle bağlantılı görüyoruz" dedi. Başkan Durak konuşmasının sonunda Karşıyaka Kayığı'nı Marsilya Belediye Başkan Yardımcısı Hermann'a hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 11:24:50
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 11:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?