23
Mayıs
2024
Perşembe
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka parkına kavuştu

Karşıyaka Belediyesi ve Bostanlı Rotary Kulübü işbirliğiyle yapılan Şehitler Anıtı ve Parkı, Mavişehir semtinde törenle açıldı. Açılışı yapılan Şehitler Anıtı’na, Karşıyakalı şehitlerin adlarının yazılacağı bildirildi.

Mavişehir girişindeki Şehitler Parkı’yla yan yana düzenlenen anıtın açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, anıtın vatan savunmasında şehit düşen tüm şehitlerin hatırasını sonsuza dek hatırlatacağını belirterek, "Bu manevi duyguyu ve bize verdiği ulusal ve toplumsal sorumluluğu hiçbir zaman unutmayacağız. Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarıyla sağladığımız yapıcı diyalogumuzu Rotary Kulüp ve Şehit Aileleri Derneği ile meydana getirdiğimiz bu güzel örnekte olduğu gibi hep sürdüreceğiz. Anıtla ve parkımızla hem geçmişimizi hatırlayacağız hem de bugünümüzü daha büyük bir olgunlukla yorumlayacağız ve bu mekanlarda manevi huzuru yaşayacağız" dedi.

İzmir İnsan Hakları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan ise, Başkan Cevat Durak ve Bostanlı Rotary Kulübü’ne teşekkür ederek, "Şehitler ölmekten değil unutulmaktan korkar. İşte bu anıt şehitlerimize huzur verecektir. Geçmişimizi unutmayalım" diye konuştu.
Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Erol Günerken, "Bu anıt, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için kutsal görevlerini yaparken şehit düşen tüm kahramanlara adanmıştır" dedi.
Törene şehit aileleri, Bostanlı Rotary Kulübü temsilcileri, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Arslan, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışı yapılan Şehitler Anıtı’na, Karşıyakalı şehitlerin adlarının yazılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?