18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka sahilleri şenlendi

Karşıyaka Belediyesi ve Bisan işbirliğinde düzenlenen ve bu yıl da 6.’sı gerçekleşen "7’den 77’ye Bisiklet Turu", İstiklal Marşı’nın okunması ve Belediye Başkanı Cevat Durak’ın katılımıyla Anayasa Meydanı’ndan başladı. Tur, Bostanlı sahilinden devam edip, Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndan geri dönülerek yine aynı yerde son buldu.

Yarış amacı taşımayan ve yaklaşık 260 civarında her yaş grubundan vatandaşın katıldığı bisiklet gezisi ile Karşıyaka sahilleri bir kez daha renklendi. Şehir insanına bisiklet sporunu sevdirmenin, çevre ve insan sağlığını anımsatmanın amaçlandığını ifade eden yetkililer, bu organizasyon sayesinde yüzlerce kişinin hem spor yapma imkanı bulduğunu hem de Karşıyaka sahilinde kısa da olsa keyifli bir bisiklet gezisi gerçekleştirdiklerini vurguladılar.

Başkan Cevat Durak, sportif bir görüntü ile katıldığı geziye, tur boyunca gruptan kopmayarak bisikletiyle etkinliğe renk kattı. Herhangi bir yorgunluk belirtisi göstermeden Anayasa Meydanı’na geri dönen Başkan Durak, bisikletinden inmeyerek Anıt etrafında da gezintisini sürdürdü.

Başkan Durak, törende yaptığı konuşmada ise bu organizasyonun son derece keyifli bir etkinlik olduğunu spora ve çevreye gönül veren herkesin bu tür sporlara katılması gerektiğini ifade etti. Seneye bu tura daha çok vatandaşın katılması için büyük organizasyon yapmak istediklerini anlatan Durak, en büyük dileğinin Karşıyaka’nın bir spor merkezi haline dönüşmesi olacağını belirtti. Karşıyaka’da bu tür potansiyelin olduğunu söyleyen Cevat Durak, katılımcılara da ayrıca teşekkür etti.

Daha sonra ise gezi öncesi katılımcılara verilen şans numaralarını kura sonucu belirleme anında da ilk şans numarasını torbadan Başkan Cevat Durak çekti. 16 yaşındaki Ozan Sarıkök 1 adet Bisan marka bisiklet kazanırken, diğer şans numarasını çeken Bisan Sorumlusu Mustafa Bilginer’in belirlediği kişi Ozan Arslan oldu. Ozan Arslan da Bisan marka bisiklet kazandı. Çekilişte son bisiklet ise Gül Gültekin Çamak isimli kişiye çıktı.

7’den 77’ye Bisiklet Turu’nda 3 şanslı kişiye kura sonucu Bisan marka bisiklet armağan edilirken, Belediye ayrıca tüm katılımcılara birer adet T-shirt ve katılım sertifikası takdim etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:32:45
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 16:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?