30
Mayıs
2024
Perşembe
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka turizme kilitlendi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka'nın Turizm Master Planını hazırlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri ile bir toplantı yaptı. 

Planı hazırlayan proje ekibi toplantıda Başkan Durak'a master planla ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları içeren bir rapor verdi. 

Öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Ada, bilgi ve veri toplama aşamasında olduklarını belirterek, yaptıkları iki toplantı sonucu bir takım tespitlerin ortaya çıktığını, bundan sonraki aşamada ise anketler yapılacağını vurguladı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; sürdürülebilir turizme çok önem verdiklerini, çalışmalarını gelen turistlerin hem tarih hem de eğlenceyi bir arada bulacakları bir anlayış üzerine yoğunlaştırdıklarını söyledi. Bu amaçla Smyrna kazı alanına destek olurken Turan bölgesinin Turizm Merkezi olması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Cevat Durak; “Zübeyde Hanım Anıt Mezarı, Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Dünya Barış Anıtı gibi merkezlerin turizm açısından tanınırlığını arttırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi. Başkan Durak, körfeze verdikleri önem nedeniyle bir sahil kentinde olması gerekenleri planlayıp uyguladıklarını ifade etti. 

Proje ekibi daha önceki çalışmaları Başkan Durak ile değerlendirdikleri bu toplantıdan sonra anket çalışması ile ilgili hazırlıklara başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 09:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?