19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka'da Latin rüzgarı

2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE

Dünya Dans Konseyi (WDC) 2010 Dünya Kupası Latin dansları yarışması, Karşıyaka 2. İzmir Uluslararası Dans Festivali’nde yapılıyor.

1. İzmir Uluslararası Dans Festivali’ne ev sahipliği yapan Karşıyaka belediyesi, WDC ile yapılan görüşmeler sonucu Latin Dansları Dünya Kupası’nı Karşıyaka’da düzenlemesi kararı aldı. Gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen İzmir Uluslararası Dans Festivali’nde yapılacak WDC 2010 Dünya Kupası Latin Dansları yarışması 15 Eylül tarihinde başlayacak, Mavi Şehir Kapalı Spor Salonu’ndaki final gecesi ile son bulacak.

İzmir Kordon Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; “İzmir’in marka kent olma yolunda pek çok aktivitelerle donatılmalısı gerekir fikrinden yola çıktık. Çeşme’deki Uluslar arası şarkı yarışmasından sonra Karşıyaka’daki uluslararası dans yarışmasının da ülkemizin gururu olacağına inandık ve bu yıl Dünya Dans Konseyinin(WDC) Latin Dansları Dünya Kupasını Karşıyaka’da festivalimiz bünyesinde gerçekleştirilmesi kararıyla bu inancımızda ne denli haklı olduğumuzu anladık. Biz sadece bir sanatçı çağırıp festival düzenlemek yerine daha iddialı etkinlikler düzenlemek niyetindeyiz. Düzenlediğimiz etkilikler ile tüm İzmirlilerin yardımıyla şehrimizi tanıtmak istiyoruz. Karşıyaka Festivali kapsamında dans yarışmasının dışında halka açık konserler, söyleşiler, sergiler ve spor karşılaşmaları yer alacak. Bu etkinlikleri tüm İzmirlilerle birlikte yaşamak istiyoruz. Büyükşehir belediyesini de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Çeşme’deki uluslararası şarkı yarışmasını da düzenleyen Festival komitesi başkanı Gazeteci Erol Yaraş; “Geçen yıl yola çıktığımız hedef festivali gelenekselleştirerek Karşıyaka’nın ve İzmir’in adının tüm dünyada duyurulması ve İzmir’in dans konusunda marka bir kent olarak lanse edilmesi edilmesiydi. Bu yıl Dünya Dans Konseyi Latin Dansları Dünya Kupasını kapsamında ağırlayacağımız Dünya ve Avrupa Şampiyonu çiftlerden oluşan yarışmacılarımıza baktığımızda bu hedefi gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attığımıza inanıyorum. İzmir’de 2 tane uluslararası festival var. Biz istiyoruz ki diğer beldelerde de bu tarz etkinlikler yapılsın. Sivil toplum örgütleri ve yetkililer bu konularda çalışmalar yapsın, projeler üretsin, demeçler verip arkasında durmayarak İzmir’i yükseltemeyiz. İnsanların İzmir’i köy olarak düşünmesini artık engellemeliyiz. Yatırımcıları İzmir’e getirmek için çabalamalıyız. İzmirli gençler şehrimizden kaçıyorlar. İzmir artık emekliliğin geçirileceği şehir olarak düşünülmemeli. Bunların gerçekleşmesi için böyle projelere imza atılmalı. Dünya kültürlerinin iletişim kurmasını sağlayacak etkinliklerle İzmir’i yükseltmeliyiz. İzmir’deki otellerin doluluk oranı %60larda bu oranlar az sayıda etkinliklerle belirli zamanlarda artıyor. İzmir’de ağırladığımız turist sayısı İzmir’in olanaklarına bakıldığında yetersiz. Turistlere böyle uluslar arası etkinliklerle ulaşabiliriz. Bu tür etkililikler kendi içinde değerlerini arttırdığı gibi İzmir’i tanıtmak içinde son derece önemli” sözleri ile festival kapsamındaki yarışmanın önemine değindi.

“AZİZ BAŞKANIMIZA DESTEK OLMALIYIZ”

Basın mensuplarının İzmir için üretilen projelerin aksaması ve somutlaşmaması üzerine sordukları sorulara cevap veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; “Hepimiz Aziz başkanımıza destek olmalıyız. Başkanımızın işi çok zor gerçekleştirmeye çabaladığı metro hattı tüm İzmir’i kapsayan bir devrim niteliğindedir. Eksiklerin ve hataların olduğu doğru ama bunlar istenmeyen durumlar ve projelerde bu tarz istenmeyen olaylar olabiliyor. Aziz Kocaoğlu çok ciddi bir projeye girmiş konumda ve bunu tamamen kendi kaynakları ile yapmaya çalışıyor” diyerek Aziz Kocaoğlu’na destek verdi.

Yarışmaya İngiltere, Fransa, Türkiye, Slovenya, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan, Polonya, Norveç, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Finlandiya ve Amerika olmak üzere 14 ülkenin katılacağı öğrenildi.

2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE
2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE
2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE
2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE
2010 DÜNYA DANS ŞAMPİYONASI İZMİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:01:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?