19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka’da sağlık günleri

KARŞIYAKA’DA SAĞLIK GÜNLERİ

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılan Karşıyaka Sağlık Günleri sağlığına önem veren yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Farklı konu ve konuklarla 5 gün süren etkinlikte seminerlerin yanı sıra uygulamalı bel hareketleri, kemik yoğunluğu ölçümü ve kan sayımları da gerçekleştirildi.

Eğitim ve sunumlarda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları halkı aydınlatırken vatandaşların da sorularına yanıt aradılar.

Prof Dr Simin Hepgüler Türkiye’de ilk defa 1990 yılında faaliyete geçen bel okulunu anlatırken, bel rahatsızlıkları ve tedavisi ile ilgili detaylı bilgi verdi. Uzman doktor Çağdaş Eker günümüz insanını en çok etkileyen hastalıkların başında gelen Panik Atak ve depresyon hakkında sunum yaptı. Sağlık Günleri’nde ayrıca Prof Dr Sermet Varol ve Doç Dr Sermet Akercan sağlıklı gebelik ve doğum, Prof. Dr. Oktay Nazlı ve Prof. Dr. Bülent Semerci prostat hastalıkları erkeklerde cinsel problem konusunda katılımcıları aydınlatan isimler oldu.

Karşıyaka Sağlık Günlerinde 187 kişiye ücretsiz kemik ölçümü, 59 kişiye kan grubu tayini ve kan sayımı tetkiki, 620 kişiye yapılan seminerler ile bilgi verildi. Toplamda 866 kişi sağlık günlerinden faydalandı.

Belediye Başkanı Cevat Durak; “Sağlık önemli bir konu. Bizler de sağlıklı Karşıyaka yaratmak halkı sağlık konusunda bilgilendirmek için üniversite belediye işbirliği altında Sağlık Günlerini düzenledik. Bu etkinliği geçen yıl ilk kez yapmıştık. Halktan gelen yoğun talep üzerine bu yıl da bu etkinliği farklı konu ve konuklarla gerçekleştirdik. Umarım seneye 3.sünü düzenleriz. Sağlığına duyarlı Karşıyakalılar bu etkinliği ilgiyle takip ettiler. Duyarlı vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KARŞIYAKA’DA SAĞLIK GÜNLERİ
KARŞIYAKA’DA SAĞLIK GÜNLERİ
KARŞIYAKA’DA SAĞLIK GÜNLERİ
KARŞIYAKA’DA SAĞLIK GÜNLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 10:17:01
Güncelleme :29 Kasım 2009 Pazar 12:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?