19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka'da sıkı denetim

KARŞIYAKA DEVAMLI DENETİM ALTINDA

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı dört müdürlük biraya geldi ve halkın gıda sağlığını güvence altına almak için “Ortak Denetim Ekibi” kurdu.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün işbirliği neticesinde hayata geçen Ortak Denetim ekibi periyodik olarak 3 ay boyunca unlu mamuller üretim ve satış yerlerini denetledi ve toplam 72 işyerini inceledi.

Bu inceleme sonucunda 6 işyerinin ruhsatsız olduğunu saptayan ekip ilgili yerler hakkında tutanak tutarken 22 işyerine sözlü ve yazılı ihtar verdi. 9 işyerine cezai işlem de uyguladı. Ayrıca belediye ekibi halkın sağlığına ciddi zarar veren 3 işyerine de kapatma kararı çıkarttı.

Belediye Başkanı Cevat Durak; “Halk sağlığına belediye olarak büyük önem veriyoruz. Bu önem doğrultusunda da ilgili müdürlüklerimiz işbirliği yaptı ve ortak denetim ekibini hayata geçirdik. Ortak denetim ekibi büyük titizlikle incelemeler yapmaktadır. Halkı en çok ilgilendiren gıda sağlığı bizim de en hassas olduğumuz konu. Sadece özel günlerde bayramlarda değil artık devamlı bir denetim söz konusu. Vatandaşımızın içi bundan böyle rahat olsun çünkü Karşıyaka artık devamlı denetim altında. Biz halkın sağlığını tehdit eden yerlere asla göz açtırmayacağız. Üretici ve satıcıların da halkı düşünmesini istiyoruz. Bu kontroller neticesinde 32 işyeri sağlık ve çevre sağlığı yönünden uygun bulunmuştur. Duyarlı işyeri sahiplerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Ortak Denetim Ekibi bayram sonrası yıl boyunca rutin kontrollerine devam edecek.

KARŞIYAKA DEVAMLI DENETİM ALTINDA
KARŞIYAKA DEVAMLI DENETİM ALTINDA
KARŞIYAKA DEVAMLI DENETİM ALTINDA
KARŞIYAKA DEVAMLI DENETİM ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 11:36:53
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 11:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?