18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyakalı çocuklar yazarlar ile buluştu

Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce organize edilen etkinlikle, çocuklara kitap okuma ve kütüphaneden faydalanma alışkanlıklarının kazandırılması hedefleniyor.

Şemikler, Özgüller Dalan ve Hasan Pınarçalı ilköğretim okullarının öğrencileri, diş hekimi olduğunu söyleyen yazar Mavisel Yener’e "neden ve nasıl yazar olunur, 2 ayrı işi nasıl bir arada yürütüyorsunuz, neden 2 iş seçtiniz, dişlerle ilgili bir kitap yazdınız mı" sorularını yönelttiler. 25 yıldan beri 30’dan fazla çocuk kitabı yazdığını belirten Mavisel Yener, "Diş hekimliğini seçtim. Ama yazarlık hapşırık gibi bir şey, yani geldiği zaman o mutlaka dışarı çıkar. Yazar olmak için tabi ki gerekli şeyler de var. Önce kitap okumalısınız, gözlem yapmalısınız. Günlük defteri yazmak size fayda sağlar. Yazar olmanın güzel yanı paylaşmak. Paylaşmayı sevdiğim için keyifle yazıyorum. Diş hekimliğiyle birlikte düş hekimliği de yapıyorum. İşin sırrı sevdiğiniz işi yapmak. O zaman yaptığınız şeyden keyif alırsınız ve hem kendinize hem topluma katkıda bulunursunuz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin kütüphane buluşmalarının devam edeceği bildirildi. Program şöyle:
8 Ekim Dinçer Sezgin-Yamanlar Kütüphanesi, 12 Ekim Ekrem Güneş-Atatürk Kütüphanesi, 19 Ekim Bilsen Başaran-Nafiz Gürman, 22 Ekim Hidayet Karakuş-Cumhuriyet Kütüphanesi ve 26 Ekim Dinçer Sezgin-Emek Kütüphanesi.

iha-karşıyaka
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 21:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?