30
Mayıs
2024
Perşembe
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyakalılar Cumhuriyet için yürüdü

İzmir'in  Karşıyaka İlçesi'nde Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü’ne, her yaştan yaklaşık 5 bin Karşıyakalı katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Karşıyaka Çarşısı ile çevresi 30 bin bayrak ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Her yer kırmızı beyaza bürünürken, Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe katılacak olan Karşıyakalılar saat 12.00'de Anayasa Meydanı'nda toplandı. Alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, CHP'li Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir Gazeticiler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar'ın da en ön sırasında yer aldığı kortej oluşturdu. Yürüyüşe katılanlara Türk bayrakları dağıtıldı. Anayasa Meyadanı'ndan Belediye Bondosu'nun çaldığı marşlarla yürüyüşe geçen topluluğa güzergah üzerindeki Karşıyaka Çarşısı'nda da katılım oldu. Binlerce kişi Karşıyaka Çarşısını doldurdu, güçlükle ilerlenebildi.


Kortejdekiler yürüyüş boyunca ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘Atatürkün askerleriyiz’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘Yasasın Cumhuriyet’ sloganları attı. Çevredeki işyeri ve evlerdeki vatandaşlar da alkışlarla coşkuya katıldı. Yürüyüşe katılanlar PTT binasına Türk bayrağı asılmamasına tepki gösterdi. Topluluk, “PTT bayrağı as” diye tempo tuttu. Tepkiler üzerine PTT görevlileri binaya Türk bayrağı astı, özür dilediklerini işaret etti. Yürüyüş, Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na Türk bayraklı çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Daha sonra Karşıyaka Belediyesi'nin girişinde, Çanakkaleli Sıdıka Kocaoğlu ve İsmail Kocaoğlu tarafından yapılan, Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı maketlerden oluşan sergi açıldı. İzmir Kukla, Sanat ve Tiyatro Atölyesi'nin girişimleriyle açılan serginin 10 Kasım'a kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:52:58
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 15:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?