19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka'ya bir yat limanı daha

İzmir'in yat turizminden daha çok yararlanması için Karşıyaka Belediyesi atağa geçti. Karşıyaka'da turizmi arttırmak, sahilinden daha çok yararlanmak için başlatılan çalışmalar kapsamında Mavişehir ve Karşıyaka Spor Kulübü önüne kurulmak üzere projelendirilen yat limanlarına bir yenisi daha eklenerek Bostanlı Balıkçı Barınakları da ilave edildi.


Bostanlı Vapur İskelesi yakınında, halen bir kısmını balıkçı teknelerinin kullandığı alanın doğal liman konumunda olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Sanayisi olmayan ilçemizde Sürdürülebilir turizm amacıyla projeler üretiyoruz. Yat limanları yeni bir hareket, yeni bir vizyon getirecek" dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında daha önce komisyonlara havale edilen Karşıyaka Spor Kulübü önüne yapılması planlanan yat limanı oy birliğiyle kabul edilirken, Bostanlı Balıkçı Barınakları önüne de üçünce yat limanı yapımı kabul edildi. Toplantıda ayrıca Yamanlar dağında günübirlik dinlence ve eğlence yeri kiralanması oybirliği ile kabul edildi. Karagöl yolu üzerinden ulaşımı olan, daha önce NATO tesisleri bulunan yaklaşık 41 bin metre karelik alanın Balçova'daki teleferik alanı gibi düzenlenerek çok amaçlı olarak hizmet vereceğini belirten Başkan Durak "Turizmimizi geliştirmek için tüm imkanlarımızı değerlendireceğiz. Etrafı çam ağaçlarıyla kaplı boş olan bölgede kısa sürede dinlence yeri hazırlayarak İzmirliye sunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?