18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karşıyaka'ya modern gevrek büfeleri

Karşıyaka Belediyesi kaçak gevrek satışlarını sonlandırabilmek için İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları Odası ile anlaşarak şehrin belli bölgelerine modern satış büfeleri koydu.

Karşıyaka Çarşısı ve Bayraklı başta olmak üzere yayaların yoğun olduğu bölgelerde geçişleri engellemeyecek şekilde belirlenen noktalara konan gevrek satış büfelerinde ellerinde eldiven bulunan ve tek tip beyaz önlük giyen satıcılar görev yapıyor.

Oda ile yapılan protokol gereği kira bedeli olarak her ay 35 milyar lira belediyeye ödenecek. Toplam 182 adet satış büfesinin 100 adedi seyyar olacak.

 

Seyyar araçlarda sadece Karşıyaka şarkıları çalacak. Oda tüm araçları Karşıyaka’daki fırınlara eşit şekilde tahsis edecek. Gevrek satışlarıyla ilgili Karşıyaka’daki fırınlar kendi aralarında anlaşarak ortak bir şirket kurdu. Un Dünyası adını verdikleri şirket ile Çiğli Organize Sanayi içerisinde hijyen koşullarda hizmet veren bir fırın hizmete sokuldu. Tüm gevrekler bu fırında üretilerek özel bir araçla gevrek satış büfelerine dağıtılacak.

Karşıyaka’da gevrekle ilgili sıkıntıları bu işten ekmek yiyen esnafla bir araya gelerek çözdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Kontrolsüz, hijyen olmayan koşullarda çalışan seyyar satıcılar ilçemizde olmayacak. Fırınlar kendi çözümlerini kendi üretti. Biz de sorunları kökünden çözecek bu uygulamayı başlattık" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?