18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kora Ailesi'nden yedinci okul

Alkim Alkali Kimya A.Ş. ve Sodaş A.Ş.'nin sahipleri olan Kora ailesinin bugüne kadar yaptırdığı 6 okulun ardından, Karşıyaka'daki Cahit Kora Lisesi de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karşıyaka Bostanlı semtinde düzenlenen törenle eğitim-öğretime açılan Cahit Kora Lisesi'nin açılışına, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, işadamı Cahit Kora ve eşi Gülen Kora, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Cahit Kora, "Bizler Kora ailesi olarak memleketimizin kültür ve eğitimine katkıda bulunmaya büyük özen gösteriyoruz. 25 yıl içerisinde Kora ailesi tarafından Afyon, Denizli, Konya ve İzmir'de 4 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü 7 okul ile birlikte kütüphane, çocuk parkları, sosyal binalar, sağlık ocakları yapılarak devlete teslim edilmiştir. Kazancımızın bir kısmını bu olanakları bizlere sunan memleketimiz ve vatandaşlarımızla paylaşmak hepimizin borcu ve kutsal görevidir" diye konuştu.

İzmir Valisi Göksu de Kora ailesini kutlayarak, "200 öğrencilik kültür salonuyla İzmir'in en muhteşem okulu bu okul oldu ve Cihat Kora tarafından bize armağan edildi. Cihat Kora yaparsa en iyisini yapar. Sayın Kora ailesinin 4 bin evladı var. Herkes zengin olabilir ama hayırsever olmak kolay değildir. Bu bir özellik, bir güzellik ve Tanrı'nın bahşettiği bir lütuftur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cahit Kora Lisesi'nin açılışı İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, işadamı Cahit Kora ve eşi Gülen Kora tarafından yapılarak okul gezildi.
Cahit Kora Lisesi'nde 25 derslik, 6 laboratuvar, ek üniteler, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, 200 kişilik kültür salonu bulunduğu, ayrıca lisenin süper lise statüsünde olup 1. yıl İngilizce olarak 4 yıl eğitim verdiği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 17:21:56
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?